Határozott nem a melegházasságra

<p>Az emberek csaknem 90 százaléka nem írná át a házasság fogalmát, s nemet mondana a melegházasságra &ndash; derül ki a Focus friss felméréséből. Tízből nyolc megkérdezett szerint a melegek továbbra se fogadhassanak örökbe gyereket.&nbsp;És milyen lenne a részvétel?</p>

Még nem tudni, lesz-e népszavazás, s ha igen, mikor, a Focus közvélemény-kutató ügynökség viszont reprezentatív mérésében megszondázta a köz véleményét a négy potenciális referendum-kérdésben.

A legnagyobb támogatása az első kérdésnek van, az emberek 89 százaléka szerint házasságnak továbbra is egy férfi és egy nő kötelékét lehetne nevezni, vagyis mind a melegházasságra, mint az esetleges többnejűségre/többférjűségre nemet mond a túlnyomó többség.

Ami az örökbefogadást illeti, az emberek 79 százaléka véli úgy, hogy nem lenne helyes, ha az állam meleg pároknak vagy csoportoknak engedélyezné gyermekek örökbefogadását.

A megkérdezettek 76 százaléka úgy vélekedik, nem kell kiszélesíteni a családtörvény által jelenleg a házasságoknak és a házastársaknak nyújtott jogokat és kötelességeket más együttélési formákra.

Végezetül az emberek 68 százaléka ért egyet azzal, hogy a szülők akarata ellenére ne lehessen a gyerekeket iskolai szexuális nevelésre, valamint az eutanáziával kapcsolatos órákon való részvételre kötelezni. 

A kérdésekre csak igennel vagy nemmel lehetett válaszolni, mint egy népszavazáson, a kutatás az összes véleményt nyilvánító megkérdezett válaszát tartalmazza – tehát azokét is, akik nem biztos, hogy részt kívánnak venni a referendumon.

A Focus arra is rákérdezett, hogy mennyien készülnek részt venni a népszavazáson, ha Andrej Kiska azt kiírja. Nagyon valószínűnek (70–100%, hogy elmegy) az emberek 45,5 százalék mondta a részvételt, 28,5 százalék nyilatkozott úgy, hogy talán részt vesz (40–60%, hogy elmegy), és a maradék 26 százalék azt mondta, szinte biztos, hogy nem járul az urnákhoz (0–30%, hogy elmegy). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?