Soumah és Vittek nélkül

<p>Ma este (21.05) a berni Young Boys vendégeként kezdi meg az Európa Liga csoportkörét a pozsonyi Slovan labdarúgócsapata. Az égszínkékek nem titkolják, legalább egy pontot akarnak szerezni a műfüves pályán sorra kerülő nyitányon.</p>

A Slovan három év után jutott el az EL csoportkörébe, a 2010/11-es szezonban erős ellenfelekkel szemben (Bilbao, Salzburg, Paris SG) mindössze egy döntetlenre futotta a pozsonyi csapat erejéből (PSG 0:0). Ezúttal merészebb terveik vannak, a továbbjutásért akarnak küzdeni. Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az égszínkék együttes az I jelű kvartettben a Napolival, a prágai Spartával és a berni Young Boysszal került össze.

A szlovák bajnok Svájcban kezdi a küzdelemsorozatot, amely a nyitányon három kulcsjátékosa nélkül szerepel, Seydouba Soumah eltiltás (Boriszovban kiállították), Róbert Vittek és Tomáš Jablonský pedig sérülés miatt hiányzik. Samuel Štefánik influenzával küszködik, esetleges rajtjáról a találkozó előtt dönt a klub orvosa. A szerb Marko Milinkovics viszont felépült, s várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet.

A pozsonyiak egyáltalán nem örülnek, hogy műfüvön játsszák a meccset. „Meglepőnek tartom, hogy a 21. században az UEFA áldását adta arra, hogy nemzetközi kupameccset műfüves pályán rendezzenek meg. De nem tehetünk mást, mint hogy alkalmazkodunk – jelentette ki František Straka, a Slovan cseh vezetőedzője, aki a keddi gyakorlást hasonló borítású játéktéren tartotta a Pasienky-stadionban. – Trénerként még nem találkoztam svájci csapattal, ám az utóbbi időkben a helvét labdarúgás jelentősen előrelépett. Fegyelmezetten és agresszíven kell futballoznunk. A sikeres nyitány nagy lökést adhat a csapatnak, bízom benne, hogy nem jövünk haza üres kézzel.”

Rosszul sikerült a Slovan bajnoki főpróbája, 3:0-s vereséget szenvedett Zsolnán. „Lehet, hogy a kupameccs előtt még jókor jött a zsolnai hidegzuhany. Az biztos, hogy egészen máshogy kell játszanunk – nyilatkozta Juraj Halenár a Slovan hivatalos honlapjának. – Sokkal jobban kell védekeznünk, és a gyors kontrákat lövésekkel kell befejeznünk. A Young Boys a favorit, nem szabad fejetlenül rohamoznunk, mert akkor sima hármast kapunk.”

Nyolc forduló után a negyedik helyen állnak a berniek a svájci bajnokságban, vasárnap 3:2-re nyertek a Luzern ellen. Uli Forte vezetőedző biztosra veszi, hogy csapata győzelemmel kezdi az Európa Ligát, annak ellenére, hogy négy sérült kulcsembere, a hátvéd Marco Bürki, a középpályás Matías Vitkieviez, valamint két csatár, Gonzalo Zárate és Alexander Gerndt hiányozni fog. Csak emlékeztetőül, a Young Boys a Debrecen kiverésével (3:1, 0:0) jutott a csoportkörbe.

A mérkőzést a kazah Kucsin vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti. (sz. z.)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?