Kisudvarnok bemutatkozott Svájcban

Kisudvarnok/Vals |

<p>Nemzetközi szinten huszonkilenc versenyző között bizonyított a csallóközi település &ndash; bemutatták a falu kultúráját, jellegzetes ízeit is</p>

Szeptember 11. és 13. között a svájci Vals településen tartották az Európai Falumegújulási díj átadóját,amelyena versenyben előkelő helyen végzett dunaszerdahelyi járásbeli Kisudvarnok is részt vett. Vals két évvel ezelőtt nyerte meg a díjat.

Kisudvarnok 2013 őszén kapta meg az Év faluja címet Szlovákiában, az Európai Falumegújulási díjért folyó versenyen képviselte az országot. Tizenkét ország 29 versenyzője közül Kisudvarnok is bekerült a közé a hét közé, amely településeket a zsűri az első helyre javasolt. A versenyt végül a magyarországi Tihany nyerte meg. Marczell Zoltán polgármester elmondása szerint Kisudvarnok hat másik településsel együtt holtversenyben a második helyenvégzett. „Az összes résztvevőt meghívták a díjátadóra. Minden település bemutatkozott, bemutatta régióját, termékeit. Mi is ismertettük kultúránkat, férfi- és női népdalcsoportunk is fellépett, vittünk a településünkről származó mézet, bio-napraforgó olajat, környékünkön készült bort, falunk asszonyai által készített süteményeket, pogácsát, és természetesen településünk különböző kiadványait” – mondta a polgármester. Kisudvarnok az elmúlt évek során sok változáson ment keresztül, megújult a faluház, a futballpálya, a községi hivatal, kerékpárút épült. A résztvevőket három kategóriába sorolták az elért eredmények szerint, Kisudvarnok a legmagasabb kategóriába került. „Sokszor eszembe jut, mennyi munkánkba került, hogy felvehessük a versenyt olyan településekkel, ahol például jelentősebb a turizmus, vagy pusztán a természeti adottságok, a község fekvése jobb. Felemelő és egyben elgondolkodtató az eredmény, amit elértünk” – mondta a polgármester. Marczell Zoltán és a falu küldöttsége a svájci Valsban vette át az elismerő oklevelet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?