Száz feltételezett okmányhamisítót fogtak el nyolc európai országban

Hága |

<p>Száz ember vettek őrizetbe egy összehangolt rendőri akció során Európa-szerte, a razzia célja annak a megnehezítése, hogy a szervezett bűnözői csoportok tagjai hamis személyazonossági okmányokhoz juthassanak - jelentette be szerdán az uniós országok rendőri együttműködési szervezete, az Europol.</p>

A tájékoztatás szerint száz embert fogtak el nyolc országban az Europol és a német rendőrség által koordinált keddi akcióban, amelyben a tagállamok bűnüldöző hatóságainak 950 tagja vett részt.    A rendőrök összesen 138 helyszínre szálltak ki a kontinensen. Spanyolországban 49, Franciaországban 28, Svédországban tíz, Görögországban hat, Németországban négy, Ausztriában, Portugáliában és Romániában pedig egy-egy feltételezett bűnözőt vettek őrizetbe. Az akció során hamis igazolványokat, fegyvereket, kábítószert, zárjegy nélkül cigarettát, valamint lopott járműveket és ékszereket foglaltak le.    Két másik gyanúsított ellen letartóztatási parancsot adtak ki, ők a vádak szerint tömegesen hamisítottak bolgár, cseh és román útleveleket, személyi igazolványokat és jogosítványokat. "Ezeket az okmányokat bűnözők százai használják Európában, sokan így teszik törvényessé az EU-ban való tartózkodásukat, ezek segítségével veszik igénybe a szociális ellátórendszerek szolgáltatásait, valamint ezen papírokat felhasználva követnek el újabb bűncselekményeket" - közölte a Hágában működő szervezet.    A begyűjtött hamis személyazonossági okmányok ára a feketepiacon 250 és 1500 euró között mozog. Az ügyfelek az Europol szerint banki átutalással fizettek a hamisítóknak, az okmányokat pedig postán kapták meg. A most elfogott bűnözők idén áprilisig legalább háromszáz hamis igazolványt értékesítettek Európában. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?