Legesleges – tíz megzenésített vers

<p>Szólólemezzel jelentkezett Kollár-Klemencz László. A Legesleges című albumon Erdős Virág tíz verse hallható, a Kistehén frontembere ezeket többek közt Másik Jánossal zenésítette meg.</p>

Kollár-Klemencz és Erdős a Rájátszás – költészet popritmusban koncertzenei produkcióban dolgozik együtt. Első közös daluk, az Ezt is elviszem magammal nagy siker volt. A munka újabb gyümölcse a most megjelent CD. „Azok a versek mozgatják meg a fantáziámat, amelyekben hamar megtalálom önmagam. Vagy épp egyáltalán nem találom magam, és azért izgat, hogy a zene segítségével ráismerek-e mégis valamire. A versekből alig húztam ki valamit, ezért elég hosszúak az eposzok. Gyakorlatilag minden a széllel szemben tart ezen a lemezen, de hát az most arról fúj épp, amerre megyek” – mondta Kollár-Klemencz László. Az album összegyűjti és újragondolja az alkotópáros korábbi, a Rájátszásból is ismert munkáit, így megtalálható rajta a Pápá nyugodj békében, a Milyen kár, az Én vétkem és az Ezt is elviszem magammal új felfogásban és hangszerelésben. Erdős Virág szerint másvalaki versét megzenésíteni kiköpött indiszkréció. „Sima ügynek tűnik, de közben kifejezetten drasztikus és nem kevésbé kockázatos beavatkozás. Még a legjobb szöveget is agyon lehet csapni egy hozzá nem illő zenével. Súlytalanná, esetlenné vagy épp nevetségessé lehet tenni. A zene sokkal elementárisabb varázslat, mint a vers, úgyhogy aki versmegzenésítésre vetemedik, annak szerintem jó nagy adag tapintattal kell eljárnia. Laciban, azt hiszem, megvan ez a tapintat, úgyhogy az első ijedelem után általában nagyon tudok örülni a közös dalainknak. A legjobb, mikor azt érzem, hogy az energiáink úgy adódtak össze, hogy közben nem háborgattuk egymás köreit. A szöveg a lényeget tekintve megmaradt az enyémnek, a zene viszont nagyon az övé” – mondta a költő. A Legesleges című nagylemez bemutatója október 19-én lesz a budapesti Trafóban. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?