Óriásfröccs és koncertek

Szímő |

<p>Pénteken kezdődött a 3. Szímői fröccsnapok rendezvénysorozata. Szombaton óriásfröccsöt készítenek a Jedlik-ház udvarán, a 214 literes itallal Jedlik Ányos fizikus és feltaláló születésének 214. évfordulójára emlékeznek a Vág menti településen.</p>

Nagyszabású koncertet adott péntek este a Dinamit együttes, az Európai Uniótól kapott, 25 ezer eurós támogatásnak köszönhetően a falu önkormányzata a tervezettnél több programmal várja a vendégeket. Az első fröccsnapokon rockzenekarok léptek színpadra, tavaly diszkót rendeztek, az idei nyitónapon ismét a rockzenekaroké volt a főszerep. Szombaton 11 órától gulyásfőző versenyt rendeznek. A Jedlik-ház szabadtéri színpadán 13 órakor karatebemutatót tartanak, majd fellép a Vágszímői Búzavirág együttes. Érsekújvári, gútai és szímői hagyományőrző csoportok seregszemléjével folytatják a műsort. A rekordkísérletet 16.30-kor tartják. Az eseményre meghívták Igor Svítokot, a Szlovákiai Rekordok Könyvének felügyelőjét, hogy az ország legnagyobb fröccsét bejegyeztessék.

Tavaly a Jedlik Ányos Lovagrend barátságpoharában 213 literes fröccsöt készítettek a szímői szövetkezet olaszrizlingjéből és a Magyarország minden tájáról küldött minőségi szikvízből. A fröccsöt, Jedlik Ányos fizikus találmányát Varga Lajos, a Magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendjének elnöke keverte. A különleges, 236 liter űrtartalmú üvegpohár 2006-ban készült. Családi rendezvényekre várják a vendégeket, kutyás, solymászbemutatót tartanak és lovagolhatnak is az érdeklődők. Bernáth Tamás, a komáromi Jókai Színház művésze 17 órakor, Simon Orsolya és Keve Ádám énekes 17.30-kor lép színpadra.

A főzőverseny kiértékelése után a székelyudvarhelyi Kosztura Sándor műsorára várják a közönséget. A Princess együttes koncertje 19 órakor kezdődik, Keresztes Ildikó 20 órakor lép a színpadra. Az utcabál után 23.30-tól az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatja a közönséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?