Száznegyven tonna paradicsomot dobáltak el a spanyolországi Bunolban

Bunol |

<p>A világ legnagyobb paradicsomcsatájában 140 tonna érett paradicsommal dobálta meg egymást szerdán reggel 22 ezer ember a spanyolországi Bunolban.</p>

Az idei fesztivál volt a második, amelyet fizetőssé tettek a résztvevők többsége számára: külföldiek, illetve a Spanyolország más videkeiről érkezett látogatók 10 euró ellenében vehettek részt a ritka eseményen. A helyi lakosok közül ötezer ember számára ingyenes volt a részvétel.    A Tomatina becenéven emlegetett fesztiválon tavaly először korlátozták a résztvevők számát a belépődíj bevezetésével, mivel a 10 ezer lakosú kelet-spanyolországi városkára már túlságosan nagy terhet rótt az eseményre odasereglő 45 ezer látogató.     A bevételt a Valenciához közeli város 5,5 millió eurónyi adósságának csökkentésére, illetve idén első ízben indiai karitatív programok finanszírozására fordítják. A fizetőssé tétel ellenzői szerint ugyanakkor a belépődíjas paradicsomcsata elveszítette spontaneitását.     Az idei kiadás egyik újdonsága volt, hogy az eseményt élőben lehetett követni az interneten több fix kamera, illetve egy mozgó videóriporter segítségével.    További újdonságként idén kétnapos zenei fesztivál (Tomatina Sound Festival) is kísérte a lucskos néphagyományt.     A szerdai paradicsomcsatát vasárnap az aprónép Tomatinája vezette fel: ezen 2500, álarcot és búvárszemüveget viselő gyermek dobálta meg egymást 6,5 tonna paradicsommal.    A korábbiakhoz hasonlóan idén is legalább egy játékfilmet és egy reklámfilmet forgattak a vörös paradicsompép borította bunoli utcákon.    Egy dél-koreai várossal kötött csereprogram keretében hétfőn Bunolban iszapcsatát is rendeztek, míg a távol-keleti Boryeongban paradicsomcsatát tartanak.     A Tomatina hagyománya 1945-ig nyúlik vissza, amikor egy felvonulás alkalmával rivalizáló fiatalok csoportjai paradicsommal dobálták meg egymást. A bunoli önkormányzat 1980-ban tette hivatalossá a világ minden tájáról egyre több látogatót vonzó eseményt. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?