Landolás közben levált egy pilóta műkarja

Belfast |

<p>Landolás közben levált a műkarja egy utasszállító repülőgép pilótájának, aki így rövid időre elveszítette uralmát a gép felett.</p>

A légi balesetek kivizsgálását végző brit hatóság (AAIB) jelentése szerint az eset februárban történt a brit Flybe légitársaság Birminghamből Belfastba tartó járatán. A 47 utast szállító gép szeles időben közelítette meg a belfasti repülőteret.    A 46 éves pilóta nem sokkal korábban ellenőrizte, hogy a bal alkarját helyettesítő protézis megfelelően van-e rögzítve a kormányrúdhoz. A hatóság jelentése szerint a kapitány kikapcsolta a robotpilótát és szabad kézzel irányította a gépet. A földet érést megelőző manőver során azonban a művégtag levált a rögzítőről és a pilóta elveszítette uralmát a repülő felett.     Az idő rövidsége és a kihívást jelentő időjárási feltételek miatt a pilóta végül úgy döntött, hogy nem engedi át a repülő irányítását a másodpilótának, hanem jobb kezét használva teszi le a gépet.    A körülmények és feltehetőleg egy széllökés miatt a földet érést követően a gép visszapattant, ami nehézkessé tette a landolást - írja a Belfast Telegraph online kiadása.    A február 12-e estéjén történt incidens során senki nem sérült meg és a gép sem szenvedett károkat.     A történtek után a pilóta azt mondta, hogy a jövőben még gondosabban ellenőrzi műkarja rögzítését, és hogy tájékoztatni fogja pilótatársait hasonló események lehetőségéről.     A Flybe hangsúlyozta, hogy a pilóta a légitársaság egyik legtapasztaltabb és legmegbízhatóbb repülőgép-vezetője. A cég több "csökkent fizikai képességű" dolgozót is alkalmaz a repülésbiztonsági szabályok teljes betartásával. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?