Kia Soullal járja Koreát a pápa

Szöul |

<p>Meglepően szerénynek találják Dél-Koreában azt az autót, amelyet Ferenc pápa választott magának utaztatására. A katolikus egyház feje egy &quot;mezei&quot; kis Kia kocsiban távozott a repülőtérről Szöulba csütörtökön.</p>

A dél-koreai állami tévé élőben közvetítette, ahogy Ferenc pápa beszállt az egyszerű fekete kocsi hátsó ülésére, letekerte az ablakot - kézzel -, és integet a tömegnek. A pápa kocsiját közrevevő konvoj többi autója szintén fekete volt, ám jóval termetesebb, elegánsabb szedánokból állt.    Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy a pápához hasonló jelentőségű személyiségek szinte kizárólag drága luxusautókkal vitetik magukat Dél-Koreában is, és az utca népe ahhoz a látványhoz szokott. Így most igencsak meglepődött a lakosság Ferenc pápa szerénységének újabb tanúságtételén.     Ez egyre kevésbé jellemző Dél-Korea népére, amely mindinkább hajlamos a hivalkodásra, a gazdagabb réteg előszeretettel láttatja lépten-nyomon jólétét. Ennek jele egyebek közt, hogy felfutóban van a magánoktatás, a plasztikai sebészet és persze a luxusautó.     Ferenc pápa viszont ötnapos látogatása idejére a lehető legkisebb dél-koreai gyártmányú kocsit kérte. Ennek a Kia-típusnak a neve egyébként Soul, azaz Lélek. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?