Elefántcsontokat foglaltak le a prágai repülőtéren

Prága |

<p>Mintegy 24 kilogramm elefántcsontot foglaltak le a cseh vámosok a prágai nemzetközi repülőtéren. A cseh vámhivatal pénteki közlése szerint egy külföldi állampolgárságú csempész Prágából a dél-koreai Szöulba repült volna szerdán.</p>

 Idén ez már a harmadik eset, hogy a Václav Havel repülőtéren elefántcsontcsempészt fogtak el. Tavaly decemberben pedig mintegy hét kilogramm súlyú orrszarvúagyar-darabokat találtak egy vietnami utasnál.
   

A feldarabolt elefántagyarak a csempész kofferjeiben voltak eldugva, s a csomagok röntgenes átvilágításánál fedezték fel őket.
   

"Szokásos ellenőrzés folyamán két kofferben összesen 15 darab különféle nagyságú díszes papírba csomagolt elefántcsontot találtunk" - mondta Sárka Rambousková, a cseh környezetvédelmi felügyelőség szóvivője.
   

Rambousková szerint védettnek számító afrikai elefántok agyarairól van szó, amelyeket nagyon jó áron lehet értékesíteni az ázsiai feketepiacon.
   

A 25 éves külföldi állampolgárt illegális kereskedelemmel gyanúsítják, s a vád beigazolása esetén akár nyolc évi börtönbüntetést is kaphat. Az afrikai elefánt 1989 óta van a védett állatok listáján.
   

"Üzletről van szó. Ismereteink szerint a csempész általában 80-100 dollárt kap egy-egy kilogramm elefántcsontért. A csontok feketepiaci ára Ázsiában viszont 2000-2500 dollár között mozog" - magyarázta a cseh környezetvédelmi felügyelőség szóvivője.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?