Procházkáéhoz hasonló hang ismeri be a drága kampányt

Pozsony |

<div>Felkerült a Vimeo videómegosztó portálra egy hangfelvétel, amelyen egy Radoslav Procházkáéhoz hasonló hang ismeri be, hogy az elnökválasztási kampány nem 250 ezer euróba, hanem ennek a duplájába került. A felvételen szó esik a számla nélküli hirdetésekről is.</div><div>&nbsp;</div>

Az esetről a Sme című napilap online kiadása számolt be először. A hangfelvételen megszólaló másik hang Igor Matovičé, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek párt elnökéé, aki már igazolta a felvétel eredetiségét. „Ez az a hangfelvétel, amelyet a főügyészség engedélyével szerettem volna nyilvánosságra hozni. Az engedélyre továbbra is várok. Az, hogy a beleegyezésem nélkül hozták nyilvánosságra, meglepett. Nyilván valakinek megfelel, hogy ezzel az üggyel a nyár közepén foglalkozzanak, amikor az emberek szabadságon vannak, és nem figyelik a politikát” – mondta Matovič.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"156406","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] Az első téma, amelyet a beszélgető felek boncolgatnak, a kampányfinanszírozás. „Az a csaj, aki tőletek volt, azt mondta, úgy tudjátok kifizetni, hogy a felét hivatalosan, a másik felét nem hivatalosan. Meg kéne mondanod, mennyit, és hogyan akarsz” – mondja a felvételen Matovič. A Procházkáéhoz hasonló hang erre azt feleli: fele-fele arányban. Később már csak 10 százaléknyi számlázott, és 90 százalékban papírok nélkül kifizetett összegről beszélnek. A felvételen szó esik a kampánykiadásokról is. A Procházkáéhoz hasonló hang szerint a kampány hat kilóba került, később ezt fél megára, azaz 500 ezerre pontosította.  Procházka egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?