Véget ért a Gombaszögi Nyári Tábor

Krasznahorkaváralja |

<p>Július 20-án hivatalosan is véget ért a 2014-es Gombaszögi Nyári Tábor, amelynek zárónapja a szlovákiai magyar összefogás jegyében telt. Ennek fényében került sor a krasznahorkai vár élőlánccal való átölelésére, valamint az I. Szlovákiai Magyar Dal Napjára.</p>

A Guiness-rekord kísérlettel egybekötött várölelés résztvevőinek száma előzetes becslések alapján akár a 1500 főt is meghaladhatja. A pontosítás során ez a szám csökkenhet, hiszen többen is kihagyták a regisztrációt, amelyet közjegyző hitelesített. A számok véglegesítését és a rekord elbírálását izgatottan várják a szervezők.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"156355","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"284","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A zárónapon a várölelésen kívül megrendezésre került még az I. Szlovákiai Magyar Dal Napja, ahol felvidéki amatőr zenekarok reprezentálták magukat a Tábor Nagyszínpadán, ahol neves felvidéki és magyarországi zenészek adták egymásnak a mikrofont a hét folyamán.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"156356","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"291","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A még szintén nem véglegesített adatok alapján a Tábor idén is növekedett. Egészen pontosan 7 országból érkeztek táborozók, előadók, sajtósok. Szlovákián kívül Magyarország, Csehország, Németország, Románia, Olaszország és az USA is képviselte magát jónéhány résztvevővel. Az országon belül megközelítőleg 230 településről vettek részt az idei táborozásban. A több, mint 150 programpont közül fontos kiemelni a jelenlegi, illetve leköszönő EP-s képviselők (Bauer Edit, Mészáros Alajos, Csáky Pál, Nagy József) vitáját, a klubmozgalmi jubileumi vitát, a Bárdos Gyulával való beszélgetést, valamint az V. MKP-Híd kerekasztalt, amelyen Jakad Elemér (Híd) és Őry Péter (MKP) vett részt. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"156357","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]Az események több helyszínen, párhuzamosan folytak. Előadásoknak, közönségtalálkozóknak a Közbeszéd sátor, a Kissátor és a Sárga Szamár sátor adott helyet, a koncertek pedig a királyréti Nagyszínpadon folytak. A rendezvényről részletes információkat a tábor honlapján vagy Facebook oldalán találnak az érdeklődők. (bzs, gombaszög) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?