A világ leghosszabb kebabját készítették el Kínában

Harbin |

<p>Több mint hetven kínai és orosz szakács készítette el a világ leghosszabb, több mint 112 méteres kebabját, amivel új Guinness-rekordot állítottak fel.</p>

A kínai-orosz határon lévő Szujfenho városban rendezték a különleges grillezést. Több mint 300 kilogramm sertéshúst húztak fel egy körülbelül 111 méter hosszú nyársra. A szám a Hejlungcsiang tartományban lévő kikötőváros 111 éves történelmére utal.

A Guinness Rekordok könyvének ellenőrei bejelentették hogy a kebab pontosan 112,374 méter hosszú, így megdönti a korábbi, Japánban felállított 107,6 méteres rekordot. A kebabot egy hatalmas grillen készítették el, amelyet a kínai keleti vasútvonal egyik használaton kívüli sínszakaszából alakítottak ki.

Használat előtt természetesen minden eszközt fertőtlenítettek, így az élelmiszerbiztonsági szakemberek felügyelete mellett kínaiak és külföldi turisták százai kóstolhatták meg a nem mindennapi grillezés eredményét. A rekordkísérletet a negyedik Kína-Oroszország turizmusfesztivál keretében rendezték.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?