Zavargások Buenos Airesben a VB-döntő után

Buenos Aires |

<p>Zavargások törtek ki Buenos Aires központjában helyi idő szerint vasárnap este, a labdarúgó világbajnokság döntőjét követően.</p>

Az argentin válogatott veresége miatt felbőszült több száz fiatal jelentések szerint kirakatokat tört be, autókat és közlekedési lámpákat rongált meg és kövekkel dobálta meg a kivonult rohamrendőröket, akik könnygázzal, vízágyúkkal és gumilövedékekkel próbálták feloszlatni a tömeget.

A Buenos Aires belvárosában lévő obeliszk környékén kitört zavargásokban legalább hetvenen megsérültek, köztük tizenöt rendőr. A hatóságok több mint ötven embert őrizetbe vettek. A randalírozók - akik több mint három órával a meccs lefújása után érkeztek az obeliszkhez - tévés közvetítőkocsikat is megtámadtak, valamint egy bárt és egy színházat is kifosztottak.

Helyszíni beszámolók szerint a meccs utáni órákban még kifejezetten fesztiváli hangulat uralkodott az argentin fővárosban, csak késő estére fajult el a helyzet. Szemtanúk szerint sokan kisgyerekükkel karjukban menekültek el az obeliszk környékéről, miután kitört az erőszak.

Hírügynökségi beszámolók arra emlékeztettek, hogy a világ egyik legmagasabb inflációjával küzdő és egy egyre közelebbinek tűnő adósságválsággal szembenéző, mindezek mellett pedig az utóbbi időben az elnök bizalmi embereit elérő korrupciós botrány által megrázott Argentínában az elmúlt hetekben a futballválogatott sikerei egyesítették a társadalmat. Cristina Fernández de Kirchner elnök asszony nem vett részt a világbajnokság döntőjén sem. A vb-döntőben a németek a hosszabbításban elért góllal 1-0-ra verték Argentínát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?