Nem kell fizetni a kultúráért

Galánta |

<p>Idén ingyenesek lesznek a Galántai Vásár kulturális programjai. A módosításról csütörtöki ülésükön döntöttek a városi képviselők. Néhányan randalírozástól tartanak.</p>

Augusztus 7. és 9. között rendezik meg a harmincadik Galántai Vásárt. Először 2012-ben kértek belépődíjat a kastélypark és a kertmozi bejáratánál. Szimbolikus összeget kértek azoktól, akik kíváncsiak voltak a kastélyparkban és a kertmoziban folyó rendezvényekre vagy a borudvarra. A képviselők elé terjesztett javaslatban az állt, hogy a belépődíjak nem riasztották el a látogatókat. Tavaly közel 12 500 euróért adtak el belépőjegyeket és bérleteket.

A terv szerint idén is – ugyanúgy, mint tavaly – egy euróba került volna a napijegy, a háromnapos bérlet 2 euróba. A képviselőket megosztotta a tervezet. Richard Šimaljak képviselő elmondta, az egészségügyben szerzett tapasztalataiból kiindulva úgy gondolja, az emberek nem értékelik azt, ami ingyenes. Ladislav Fekete alpolgármester szerint nem az ingyenes belépéssel, hanem a gazdag és igényes programokkal hívhatják fel a figyelmet a vásárra. A tizennyolc tagú képviselő-testületből kilencen szavaztak a tervezet ellen és kilencen mellette.

Nem fogadták el a fizetős programokról szóló javaslatot. A tavalyi bevételt a kastélyudvar falának rekonstrukciójára költötte a város. „A vásári bevétel a városi művelődési központon keresztül külön számlára megy, felhasználásáról a város dönt” – nyilatkozott lapunknak Keppert József, a kastély felújításán aktívan dolgozó Neogótikus Kastély Polgári Társulás elnöke. Hozzátette, meglepte őt a kollégái hozzáállása. „Ezt nem lehet pénz nélkül megszervezni. Mi olyan gazdagok vagyunk, hogy nincs szükségünk a bevételre?” – kérdezte Keppert. Szerinte a szimbolikus belépődíj hozzájárult ahhoz, hogy jóval kevesebb volt a lopás és a rendbontás a vásár alatt a parkban.

A vásárosok és körhinták mellett koncertekkel, bemutatókkal és előadásokkal is készülnek a szervezők a jubileumi rendezvényre. Fellép többek közt a Magna Cum Laude, az IMT Smlie, Majk Spirit és Tina.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?