Berényi jobbkeze lett Pfundtner asszisztense

Pozsony |

<p>Egy volt hidas képviselő lett az MKP parlamenti hídfőállása. Pfundtner Edit, aki független pótképviselőként tért vissza a parlamentbe, Berényi József legközelebbi tanácsadóját választotta segédjének.&nbsp;</p>

Király Zsoltot választotta asszisztensének Pfundtner Edit, a Híd pótképviselője, aki a héten függetlenként tért vissza a szlovák parlamentbe. Király az MKP-nak dolgozik: Berényi József pártelnök személyes tanácsadója, részt vesz a párt kampányaiban, internetes blogportálján pedig az MKP-t népszerűsíti, továbbá előszeretettel szidalmazza azokat, akik más véleményen vannak mint ő. Pfundtner 2010 és 2012 közt a Híd képviselője volt, pótképviselői helyét is hidas szavazatokkal szerezte.

A választó mindent ért

Pfundtner lapunknak tegnap elmondta: nem gondolja azt, hogy döntésével összezavarná választóit. Királyt régtől ismeri, és szakmai szempontok szerint választott, szögezte le. „Függetlenként térek vissza, és szerintem abszolút érthető, hogy szakmai szempontok szerint döntök” - fejtette ki.

Király sem gondolja, hogy az MKP-ban vagy a választók körében zavart kelthet. „Szakmai felkérést kaptam, és egyeztettem azzal, akivel kellett” - nyilatkozta kérdésünkre.

Berényi: még sok ilyet

Az MKP elnöke üdvözli a váratlan együttműködést. „Örülnék neki, ha minél több képviselőnek lenne olyan asszisztense, aki MKP-tag. Jobban be tudunk kapcsolódni a parlament életébe. Többet fogunk látni abból, hogy mi történik ott” - válaszolta kérdésünkre Berényi.

Pfundtner jobban is meggondolhatta volna, kit választ asszisztensének, véli Bugár Béla. „Nem az a baj, hogy egy MKP-s lett az asszisztense, hanem hogy Király Zsolt valótlanságokat terjeszt a Híd képviselőiről, köztük rólam is. De a döntéséért mindenkinek viselni kell a felelősséget” - tette hozzá a Híd elnöke.

További részletek az Új Szó csütörtöki számában. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?