Orvosok verik át a bolgár tengerpartokon nyaralókat

Szófia |

<p>Szállodavezetők és orvosok csapják be a bolgár tengerpartokon nyaralókat: tetemes összegeket kérnek el egy-egy orvosi vizsgálatért.</p>

A Monitor című bolgár napilap szerdai számában hívta fel a figyelmet az átverésekre. Információi szerint egy-egy orvosi látogatás akár 600 euróba is kerülhet a kevésbé körültekintő nyaralóknak. Sok orvos a Fekete-tengerhez teszi át székhelyét nyárra, hogy ott praktizáljon. Kevesen jelentkeznek azonban be, hogy megspórolják az adót és egyéb költségeket. Hogy ne keltsenek feltűnést, elsősorban házhoz mennek, amiért magas díjat számolnak fel.

A Monitor szerint az orvosok összedolgoznak a szállodásokkal, a szállások személyzetével és a taxisofőrökkel. Ők az orvosi ellátásra szoruló turistákat nem a kórházba irányítják, hanem - természetesen bizonyos jutalék fejében - magánorvosokat szerveznek nekik. A lap szakértője szerint orvosi ellátásért tanácsos mindig hivatalos helyre menni és bemutatni a betegbiztosítást igazoló iratokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?