Nem kell aquapark a nyitraiaknak

Nyitra |

<p>Idén már ingyenes Wifi-kapcsolat is lesz a helyi strandon, emiatt a magisztrátus hatvan zárható szekrényt vásárol, amelyekbe a látogatók eltehetik táblagépüket, mobiltelefonjukat és egyéb értékeiket.&nbsp;A tervek szerint jövő nyárig aquaparkká alakítanák át a strandot, de a helyiek nincsenek elragadtatva az ötlettől.</p>

Többségük attól tart, hogy az attrakciók miatt a belépődíj sokkal drágább lesz, és csak ritkán tudják majd megengedni maguknak. Jelenleg 2,50 euró a napi belépő, 16 óra után pedig 1,50 – nyáron sokan munkaidő után mennek a strandra. „Az aquaparkokba átlagosan 10–15 euró a belépő. Aki csak úszni, pihenni akar, annak felesleges a sok csúszda, pezsgőfürdő és egyebek. Ha a magisztrátus aquaparkot akar a turistáknak, építsen máshol, nekünk pedig hagyja meg ezt a strandot” – mondja Ján Lehocký, aki nyáron minden nap kilátogat a medencékhez. Véleményét sokan osztják, bár abban is egyetértenek, hogy a strand jelenlegi állapotában már méltatlan egy megyeszékhelyhez. A város évek óta nem invesztált a bővítésébe, csak a legszükségesebb munkálatokat végezte el, mert az átalakítását tervezi. A fürdő legnagyobb előnye, hogy szép környezetben, a vár alatti városi parkban található, egyébként nem nyújtja a ma már megszokott szolgáltatásokat és komfortot.

A városháza azért is sürgeti az aquapark létrehozását, mert a turisták számának növekedését várja tőle. Már ki is írta a pályázatot és június 14-ig várja a jelentkezéseket. Néhány terv a fiókban is van, az elmúlt évben több tanulmányt is kidolgoztattak – nem kevés pénzért. Igor Kršiak, a városi hivatal vezetője szerint azonban ez sem volt felesleges, mert „folyamatosan alakult az elképzelés, mi felelne meg a leginkább arra a helyre”. Biztos abban, hogy jövő nyáron már az új aquapark fogadja a látogatókat, és azt sem tartja kizártnak, hogy a nyitraiak kedvezményes jegyet vehessenek. Mivel az új létesítményben fedett uszoda is lenne, megnyitásával bezárnák a városi uszodát, tehát annak is drágábban kell jegyet vennie, aki csak úszni akar, legfeljebb a téli időszakban számíthat némi engedményre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?