Pénzjutalommal csalogatják Hszincsiangba a turistákat

Peking |

<p>Ötszáz jüant, megközelítően 18 ezer forintnak megfelelő összeget ajánlanak minden egyes Hszincsiangba érkező turistának Kínában, miután az utóbbi idők terrorcselekményei miatt jelentősen megcsappant az északnyugat-kínai országrész turistaforgalma - jelentette a Kínai Nemzetközi Rádió (CRI) híre nyomán a kínai média szerdán.</p>

A döntést a helyi kormányzat hozta meg, hogy ily módon ösztönözzék az egyébként az átlagnál sokkal több látnivalót kínáló, népszerű természeti és épített látványosságokat felvonultató, kultúrájában egyedi térségbe utazást. A helyi turisztikai hivatal vezetője, Inam Nesirdi azt nyilatkozta, hogy a márciusi súlyos civil áldozatokkal járó kunmingi pályaudvari késeléses merénylet után sokan lemondták útjukat, a forgalom a tavalyi évhez képest 40 százalékkal esett. A legutóbbi kínai holdújév, a tavaszünnep idején például több mint egymillió belföldi turista látogatott Hszincsiangba, ahol több mint 739 millió jüant (26,4 milliárd forint) költöttek el. A tavalyi év végén másfélmillió munkahelynél több kötődött a turizmushoz, mint ágazathoz. Az idézett turisztikai hivatalnok kijelentette, nem tudnak arról, hogy a támadásokban valaha is megsérült volna akár egy turista is. Azt is felvetette, jó lenne könnyíteni a vízumkiadást a régióval szomszédos nyolc országba, így Oroszországba, Mongóliába, Kazahsztánba, Kirgizisztánba, Tádzsikisztánba, Afganisztánba, Pakisztánba és Indiába. Jünnanban és Kuanghsziban ugyanis például a helyiek útlevél nélkül is kérhetnek beutazási engedélyt a szomszédos Vietnamba. A hatóságok mindazonáltal nagy valószínűséggel nem lesznek fogékonyak a határnyitás ötletére, lévén, hogy azt feltételezik, a terrorcselekmények mögött határon túli szakadár szervezetek húzódnak meg, amelyek segédanyagokkal, kiképzéssel buzdítják a muszlim vallású ujgur őslakosokat lázadó erőszakos cselekmények elkövetésére. Az elmúlt hetekben több véres merényletet is elkövettek az autonóm területen, ahol Peking "áldásával" ádáz küzdelmet, egy éves kampányt hirdettek a terrorizmus ellen. A helyi kormányzat ugyanakkor tart attól, hogy a kemény hatósági fellépés eredményeként tovább nő az ellenállás és éleződik az etnikai ellentét az ujgurok és a nagyrészt az elmúlt évtizedekben betelepült han kínaiak között.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?