Heves homokvihar borította sötétségbe az iráni fővárost

Teherán |

<p>Példátlanul heves homokvihar borította sötétségbe hétfőn délután az iráni fővárost, Teheránt, és a rendkívül erős széllel érkező ítéletidő legkevesebb négy ember halálát okozta.</p>

Iráni sajtóértesülések szerint további több tucatnyian sebesültek meg a homokviharban, amelyet orkánszerű, 120 kilométeres szél, majd esőzés kísért. Az iszlám állam fővárosában mintegy 50 ezer háztartásban szünetelt az áramellátás - közölte az Isna iráni hírügynökséggel az áramszolgáltató illetékese. A lakosság kimaradásokat tapasztalhatott a telefon- és internet-szolgáltatásban is.

A Teheránba tartó repülőgépek ugyancsak késve érkeztek meg az iráni fővárosba. A viharos szél fákat csavart ki, törmeléket hordott az utakra és jelentős károkat okozott néhány épületben. "Mintha az apokalipszisről szóló hollywoodi film lett volna. Nagyon féltem" - mondta egy teheráni nő a mintegy egy órán keresztül tomboló homokviharról. Teheránban általános zűrzavart keltett az ítéletidő. Az autók helyi idő szerint az esti órákban tértek csak vissza az utakra, s elővigyázatosságból a lakosság nagy része inkább fedett helyen maradt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?