„Marhaságokat beszél, inkább hallgasson”

Pozsony |

<p>Ki tehet az alacsony EP-választási részvételről? Ivan Gašparovič szerint a képviselők. Eduard Kukan szerint az elnök marhaságokat beszél, Flašíková Beňová is nekiment Gašparovičnak.&nbsp;</p>

A választókkal csak addig beszélgetnek, amíg meg nem választják őket. Ezt gondolja a szlovák EP-képviselőkről Ivan Gašparovič. Az államfő tegnap utolsó hivatalos külföldi látogatásán Prágában járt, ahol Miloš Zeman cseh államfővel találkozott.

Az EP-képviselők legalább évente négyszer ellátogathatnának Szlovákiába, és négyszer megjelenhetnének a parlamentben is, hogy beszámoljanak a Szlovákiát érintő témákról, javasolja Gašparovič. Az EP-képviselők az év nagy részét Szlovákiában töltik, hiszen a brüsszeli parlament ritkábban ülésezik, mint a pozsonyi törvényhozás.

Eduard Kukan volt külügyminiszter, az SDKÚ EP-képviselője erre azt mondta, marhaságokat nem fog kommentálni. „Az elnök úr már nem lesz sokáig az elnöki hivatalban. Sokkal jobban tenné, ha a hátramaradó időben nem mondana semmit, csak hallgatna” - tette hozzá Kukan, akit a szombati választáson az SDKÚ listájának első helyére karikáztak fel a szavazók.

Az elnök 2009 óta egyszer sem találkozott az EP-képviselőkkel - figyelmeztet Monika Flašíková Beňová, a Smer képviselője. „Egy ilyen embernek semmiféle morális joga nincs ahhoz, hogy az európai parlamenti képviselők munkáját értékelje” - mondta Beňová, aki azt ajánlja az elnöknek, hogy nézze pl. az ő Facebook-oldalát, akkor megláthatja, hányszor találkozott a polgárokkal. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?