Hamarosan az állam fogja ellenőrizni az SPP-t

Pozsony |

<p>A gazdasági tárca napokon belül átveszi az ellenőrzést a Szlovák Gázművek (SPP) anyavállalata felett &ndash; jelentette be tegnap Tomáš Malatinský gazdasági miniszter.</p>

Az üzletre a szlovák versenyhivatal már februárban áldását adta, az állam így teljes egészében megszerezheti az SPP anyavállalatát (jelenleg az 51%-a van a birtokában), így egyedüli tulajdonosaként befolyásolhatja majd a lakossági gázár nagyságát. Az államnak legkésőbb június végéig kell meghoznia a döntést, hogy él-e az átvétel lehetőségével. „Már dolgozunk a társasághoz tartozó üzemek átszervezésén, és a legközelebbi napokban megszerezhetjük az SPP anyavállalatának a 100 százalékát” – mondta Malatinský, aki szerint az elmúlt időszakban sikerült kedvezőbb feltételeket kiegyezniük. Az állam a cseh EPH társaságnak nem készpénzzel egyenlíti ki a 60 millió eurós vételárat, hanem átvállalja magára a társaság 59 millió eurós adósságát, ezt pedig az SPP aktívumaiból befolyó pénzből egyenlíti ki. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?