Videofelvétel készült a gyerekek bántalmazásáról

Videofelvétel készült a gyerekek bántalmazásáról
Vágsellye |

<p>Felvilágosító előadásokat tartanak alapiskolás gyerekeknek arról, hogyan védekezzenek a támadókkal szemben, és azt is megtudhatják, kitől kérhetnek segítséget, ha zaklatják, zsarolják őket.</p>

A városi és az állami rendőrség dolgozói, valamint a Vágsellye – A Te Városod Polgári Társulás tagjai találkoztak a városházán. Roman Révay, a Vágsellyei Járási Rendőrparancsnokság igazgatója és Ladislav Papp helyettes, valamint Peter Krokavec, a Vágsellyei Városi Rendőrség parancsnoka válaszolt a lakosok kérdéseire. Szó volt arról az áprilisi esetről, amikor két férfi fizetés nélkül távozott egy lopott rendszámú gépkocsival az egyik vágsellyei benzinkútról. Kiderült, hogy a benzinkutak kamerarendszerét magánszemélyek üzemeltetik. Nem kötelesek kiszolgáltatni a felvételeket, megesik, hogy nem mentik el őket, amivel megnehezítik a rendőrség munkáját. Vágsellyén újabb zsarolás történt. Az esetről készített videofelvétel megjelent az egyik internetes közösségi oldalon. A városi rendőrség a felvétel alapján megtalálta a zsarolót és a felvételt készítő fiatalt. Mivel mindketten fiatalkorúak, a rendőrök kapcsolatba léptek a szülőkkel és a gyámügyi hivatallal.

Vágvecse városrészben a városi rendőrök megerősítették a járőrözést a délutáni órákban. A rendőrök kérik a lakosokat, ha azt látják, hogy megtámadnak, zaklatnak egy gyereket, lépjenek közbe, vagy hívják a 159-es vagy a 158-as telefonszámot. A legutóbbi videofelvételen ugyanis az látható, hogy a gyereket ért támadáskor a felnőttek fel sem állnak a padról, nem avatkoznak közbe, hogy megvédjék. Nagy segítség a rendőrség számára, ha mobiltelefonos felvétel készül a támadásról. A találkozó eredményéről és tapasztalatairól Róbert Andráši elnök a Vágsellye A Te Városod Polgári Társulás közösségi oldalán tájékoztatta a lakosokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?