Pozsonyban gyártott Lamborghini

Pozsony |

<p>Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a VW pozsonyi gyárában minden bizonnyal egy újabb luxus-modellt fognak előállítani &ndash; mégpedig a Lamborghini SUV-ját, az Urust. Egy németországi szaklap szerint a konszern képviselői már eldöntötték, hogy az új modellt Szlovákiában gyártják. Hogy mindez milyen beruházással és mennyi új munkahellyel jár, egyelőre nem tudni.</p>

Először a németországi automobilwoche.de portál rukkolt elő múlt hét végén azzal a meglepő információval, hogy a VW fővárosi üzemében fogják gyártani a Lamborhini szabadidő-terepjáróját, az Urust.

A hírt azonnal átvette az összes európai szaklap és hírportál, a gyártó az értesüléseket nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Állítólag azért döntöttek Pozsony mellett, mert az itteni gyárban található a konszern legnagyobb csúcstechnológiás présgépe és lemezvágó berendezése, amely acél és alumínium lemezekkel is játszva elboldogul. A gyártó az új modellek fejlesztésénél speciális, masszívabb alumíniumot akar használni, csökkentve ezáltal az autók súlyát és üzemanyag-fogyasztását. Az Urus állítólag a Porsche Cayanne alvázára fogják építeni, ennek a modellnek egyelőre csak a karosszériáját, illetve alkatrészeinek egy részét gyártják Pozsonyban, hamarosan viszont az autó teljes gyártása és összeszerelése is Szlovákiába kerül.

Egyelőre csak víziók
A pozsonyi gyár képviselői érdemben nem akartak nyilatkozni a Lamborghini gyártásával kapcsolatban nyilvánosságra került információkról. A gyár szóvivője, Vladimír Machalík szerint ilyen találgatásokra nem szoktak reagálni.

„Ezek egyelőre csak víziók szintjén mozognak, semmi sincs elfogadva. Legkorábbi időpont, amely egyáltalán szóba jöhetne 2016-2017” – nyilatkozta neve elhallgatása mellett az Urus gyártásának kezdetéről a Sme napilapnak a gyár egyik képviselője. Emlékeztetett, hogy korábban felmerült, a Bentley modelljeit is nálunk fogják gyártani, végül csak a karosszéria egyes elemeinek előállítása került Pozsonyba, a modellt az angol Crewe városban található gyárban szerelik össze.

Háromezer autó évente
Az autoforum.cz hírportál tájékoztatása szerint a Lamborghini főnöke, Stephan Winkelmann 2017-ben akarná eladni az első Urus modelleket. Évente háromezer autót akarnak értékesíteni, holott például 2012-ben csak valamivel több mint kétezer Lamborghinit sikerült eladni. Az újdonság konkurenciája lesz például a Maserati Levante modellje. Az eddig nyilvánosságra került információk szerint az Urus 5 méter hosszú lesz, két méter széles és körülbelül 1,7 méter magas. (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?