XVI. Benedek nyugalmazott pápa 87 éves

Vatikánváros |

<p>Közeli munkatársaival, a Vatikánban ünnepelte meg szerdán születésnapját XVI. Benedek nyugalmazott pápa.</p>

Az 1927-ben a bajor Marktl am Innben született egyházfő a Vatikánban levő Mater Ecclesiae kolostorba vonult vissza 2013 májusában, és születésnapját is e kolostor falai között ünnepelte. A 2005-ben megválasztott XVI. Benedek tavaly február 28-án mondott le és Ferenc pápa megválasztása után költözött vissza a Vatikánba.

Vatikáni források szerint szerdán Ferenc pápa is felköszöntötte XVI. Benedeket.  Ferenc pápa a Corriere della Sera című olasz napilapnak márciusban adott interjúban úgy fogalmazott XVI. Benedekről, hogy "a nyugalmazott pápa nem szobor egy múzeumban, hanem intézmény, és részt vesz az egyház életében". 

"Olyan, mintha a nagyapámmal élnék szomszédságban" - tette hozzá Ferenc pápa, akinek a Szent Márta Házban levő vatikáni lakóhelye nincsen messze a kolostortól, ahová elődje visszavonult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?