Nőtt az Intel bevétele, a profit csökkent

New York |

<p>Az Intel amerikai mikroprocesszor- és chipgyártó bevételei nőttek a táblagépekbe készített termékei iránti nagyobb kereslet miatt, de a profit visszaesett, mert a személyi számítógépek (PC) piacáról kevesebb jövedelem folyt be.</p>

Az Intel a PC-khez gyártott chipekről lett híres, de az elmúlt években folyamatosan csökkent a PC-k piaca, mert többen inkább okostelefont, vagy táblagépet vettek a hagyományos asztali számítógépek helyett. Az Intel lassan reagált erre a változásra, de mostanra egyre több mobileszközre szánt chipet gyárt. 

Az Intel Corporation 2014 első negyedévi jelentése szerint 1,95 milliárd dollár volt a nyeresége, részvényenként 0,38 dollár, kevesebb, mint a 2013-as első negyedévi 2,05 milliárd dolláros, részvényenként 0,40 dolláros profit. Az Intel bevétele viszont nőtt, 12,6 milliárd dollárról az elemzők által várt 12,8 milliárd dollárra. A második negyedévben 12,5-13,5 milliárd dollár lehet a cég bevétele.

Egyszeri, szezonális hatásként növelheti az Intel bevételeit a második negyedévben, hogy a Microsoft megszűntette a 2001-ben megjelent Windows XP operációs rendszerének támogatását. A Microsoft új operációs rendszer vásárlására buzdítja kuncsaftjait, akik ennek hatására teljes rendszerfrissítést hajthatnak végre, azaz új PC-ket szereznek be, ez pedig már az Intel chipeladásait is segítheti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?