Levelet intéztek Malina Hedvig ügyében EFA-s Európa parlamenti képviselők Ficohoz

Komárom |

<p>Malina Hedvig elleni vádemelést követően a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség arra az elhatározásra jutott, hogy a szlovák kormány részéről ez ügyben tett további érthetetlen és felháborító lépések elkerülése végett szükségesnek mutatkozik Európa figyelmének felhívása ezen eljárásra.&nbsp;</p>

Ennek érdekében a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség két európai parlamenti képviselőjelöltje, Krivánszky Miklós és Pelle Zsanett megkereste az Európai Szabad Szövetséget (EFA), amely során tájékoztatást adtak az egész eljárásról és annak fejleményeiről. Ezen megkeresésnek köszönhetően az Európai Szabad Szövetség – amely a Zöldek pártjával közös európai parlamenti frakciót alkot – három európai parlamenti képviselője, Inaki Irazabalbeita, François Alfonsi és Tatjana Ždanoka levelet írt a szlovák miniszterelnöknek, aggodalmukat kifejezve a Malina Hedvig elleni eljárással kapcsolatban. Krivánszky Miklós és Pelle Zsanett kezdeményezésére Bart Staes zöldpárti európai parlamenti képviselő is levelet írt a szlovák miniszterelnöknek, szintén kifejezve az eljárással kapcsolatos aggodalmait és kívánalmait az ügy mielőbbi lezárása és Malina Hedvig felmentése vonatkozásában. Az európai parlamenti képviselők levele az alábbiakat tartalmazza: “Követeljük, hogy a nyomozásért felelős hatóságok,  a legfőbb ügyész és az illetékes bíróságok vegyék figyelembe az összes rendelkezésre álló bizonyítékot objektív és pártatlan módon. Aggódunk amiatt, hogy a vizsgálat során sok szabálytalanság lett megállapítva, amely arra enged minket következtetni, hogy ez politikai nyomásra történhetett. Mindazonáltal meg vagyunk győződve arról, hogy Szlovákia tiszteletben tartja az emberi jogokat és az igazságszolgáltatás függetlenségét, és hogy a kormány bizonyosan  garantálja azt, hogy Žák Malina Hedvig méltányos bánásmódban részesül, tekintettel arra, hogy a vádak ellene alaptalanok. Ezért kérjük, hogy ejtse el az összes vádat és szüntesse meg az összes büntetőeljárást Žák Malina Hedvig ellen.“ (Az MKDSZ sajtóhíre)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?