Kutyatolvajok megölését vallotta be egy falu Vietnamban

Ho Si Minh-város |

<p>Egy vietnami falu 70 lakója tüntetőleg bevallotta, hogy ők vertek halálra két feltételezett kutyatolvajt.</p>

A kollektív vallomással az ellen tiltakoznak, hogy elítéljenek tíz másik lakost, akiket a tolvajok megölésével vádoltak. "Mindannyian vállalni akarják a felelősséget" - közölte Quang Tri tartomány rendőrsége csütörtökön.

A beismerő vallomások szokatlanul nagy száma miatt a rendőrségnek új megoldást kell találnia az ügyben - idézett a helyi sajtó egy magasrangú hivatalnokot. Március végén hat embert 2-3 év börtönbüntetésre, négyet pedig két év felfüggesztett büntetésre ítéltek két kutyatolvaj 2012-es megöléséért. A per után a hetven falusi túl keménynek tartotta az ítéletet és beismerő vallomást tettek. Az ügyet valószínűleg újratárgyalják, hogy ne tíz ember bűnhődjön csaknem egy egész falu tettéért.

A kutyalopások általánossá váltak Vietnamban, az állatokat 3-6 dollárnak (600-1300 forintnak) megfelelő kilónkénti áron adják el éttermeknek vagy vágóhidaknak. A lakosok elkeseredésükben önbíráskodnak, megverik, súlyosan megsebesítik, vagy akár meg is ölik a tolvajokat. A vietnamiak egyre inkább úgy vélik, a bírság nem elég, és a kutyalopásra súlyos bűntényként kellene tekinteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?