Az egyik fő cél az R7-es építésének megkezdése

Dunaszerdahely |

<p>Csütörtökön tartotta közgyűlését a Csallóközi Városok és Falvak Társulása. Szóba került újra az R7-es gyorsforgalmi út, valamint a csatornahálózat kiépítése.</p>

A közgyűlés elsősorban két témát vitatott meg: a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása által a 2014–2020-as programozási időszakra vonatkozó észrevételeit, valamint az önkormányzatok fejlesztésére kidolgozott koncepciót. „Most kezdődik a következő tervezési időszak, a tagságtól pedig több kérés és javaslat is érkezett arra vonatkozóan, hogy egyszerűbb legyen meríteni az európai uniós támogatásokat. Egyebek között például az, hogy a támogatási kérvény beadásakor ne kelljen a projekt terveit teljes mértékben kidolgozni és elfogadni, hanem csak a projekt jóváhagyása után” – mondta Ravasz Béla, a Csallóközi Városok és Falvak Társulásának ügyvezető alelnöke.

Ravasz Béla elmondta, a tagság kérte, hogy kezdeményezzék a közbeszerzési törvény módosítását, mert ez okozza a legnagyobb nehézséget a különböző fejlesztések megvalósításánál. A javaslatokat a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása az elmúlt időszak tapasztalatai alapján dolgozta ki, a Csallóközi Városok és Falvak Társulása mindkét határozati javaslatot elfogadta, és támogatja az országos konferencián.

A társulás szeretné továbbfejleszteni az önkormányzatok elektronikus úton történő kommunikációját, és bővítené az alkalmazottak továbbképzési lehetőségeit, valamint a közös községi hivatalok munkáját. A társulás egyik fő prioritása az elkövetkező időszakban továbbra is az R7-es gyorsforgalmi út mielőbbi megépítésének szorgalmazása. „A legfontosabb, hogy valóban megkezdődjenek az építési munkálatok” – mondta Ravasz Béla, majd hozzátette, a társulás másik kiemelt célja, hogy azokon a Dunaszerdahely környéki településeken, ahol még nincs kiépítve a vízvezeték- és csatornahálózat, a Nyugat-Szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalattal közösen megkezdjék az előkészítését. „Együttműködünk a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásával is, és igyekszünk ezeken a területeken minél hamarabb eredményeket elérni” – nyilatkozta Ravasz.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?