Szülési-anyasági segélyt csak négy gyermekig

Pozsony |

<p>Kaník szabályozná a gyermekek száma után fizetett ún. anyasági segélyt, a határ 4 gyerekig lenne.</p>

Ľudovít Kaník, az SDKÚ-DS képviselője ugyanakkor azt is javasolja, hogy a jelenlegi 203,2 eurós összeget emeljék meg 220 euróra. Az említett összeg teljes kifizetésére is csak akkor kerülne sor, ha legalább az egyik szülő 270 napig fizette az egészségügyi biztosítást, vagy legalább 180 napig volt alkalmazott. Javasolja továbbá, hogy az egyszeri anyasági támogatást emeljék meg 829,86 euróról 900-ra – ezt a támogatás is ugyanazon feltételek mellett adná csak az állam, mint az anyasági segély teljes összegét. A törvénymódosítási javaslatot kollégájával, Viliam Novotnýval, a szintén SDKÚ-DS képviselővel együtt kívánja beadni. Kaník szeretné e módosítással munkakeresésre buzdítani a segélyből élőket. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?