Berényi: Erősödik Bugár MKP-fóbiája

Pozsony |

<p>Amikor Bugár Béla a Smerrel való üzleteléssel vádolja az MKP-t, képtelen vádakkal próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy a Híd újabb válságba jutott - véli Berényi József, az MKP elnöke.</p>

Bugár hétfőn hangsúlyozta, hogy az MKP egyértelműen nem támogatta Andrej Kiskát. Ez szerinte igazolni látszik a Robert Fico vezette Smer-SD és az MKP közti politikai bizniszről szóló találgatásokat. "Ám úgy tűnik, a választók bölcsebbek egyes politikusoknál, s az elveik szerint választottak" - tette hozzá Bugár.

Solymos László, a Híd alelnöke a párt hétfői sajtóértekezletén kiemelte, hogy a Híd dél-szlovákiai támogatói egyértelműen Andrej Kiska polgári jelöltre szavaztak az államfőválasztás szombati második fordulójában. Utalt arra, hogy a Híd már az első forduló után Kiska támogatására szólította fel híveit. Solymos megjegyezte, hogy a Smer-SD államfőjelöltje, Robert Fico miniszterelnök minden lehetséges módon igyekezett megszólítani a magyar választókat is. „Ám az sem segített neki, hogy hirtelen intézni kezdték a kisebbségi kultúra szánt támogatásokat, nem segítettek a magyar nyelvű óriásplakátok, az MKP képviselőinek gyorsan kiosztott funkciók Nyitra megyében, s az a több mint 200 ezer eurós dotáció sem a kormányfő tartalékalapjából, amelyet Berényi József állandó lakhelyén, Alsószelin kapott a szociális otthon” – mondta Solymos.

A Híd hétfői sajtóértekezletéről a párt közleményt is kiadott, amely itt olvasható.

Berényi közelményben válaszolt a Híd-elnök hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A közleményt teljes terjedelmében tesszük közzé:

"A Most-Híd mai sajtótájékoztatóján Bugár Béla a Smerrel való üzleteléssel vádolta meg az MKP-t. Ez arról tanúskodik, hogy Bugárnak egyre erősödik az MKP-fóbiája, lassan már a rossz időjárás mögött is bennünket lát. Bugár Béla képtelen vádakkal próbálja elvonni a figyelmet a Most-Híd belső problémáiról, mert a Népi Platform jelöltjének veresége és Andrej Hrnčiar távozása miatt a párt újabb válságba jutott.
 
A választások előtt kiadott nyilatkozatunkban világosan kinyilvánítottuk, hogy nem támogatjuk Robert Ficót, és mivel Andrej Kiska a kisebbségi kérdésekben túlságosan tartózkodó volt, az ő választását a szavazókra bíztuk. Ez a realitás, a többi csak Bugár kitalálása.

A Nyitra megyét illetően felhozott vádjaival kapcsolatban elmondhatom, hogy ebben a megyében 15 képviselőnk van, akik csak olyan tisztségeket kaptak, amelyek létszámuknál fogva megillették őket. Ez azt jelenti, két bizottsági elnöki tisztséget, amit a Smer-en kívül a KDH is jóváhagyott, hiszen ez a koalíció irányítja a megyét.

Ami az Alsószeli Idősek Otthona anyagi támogatását illeti, megerősítem, hogy adminisztratív hiba következtében 2013-ban hét ilyen intézmény nem nyújtotta be időre kérelmét a törvény által garantált támogatásra. Köztük volt az alsószeli otthon is. Az említett hét intézménynek a kormány tartalékalapjából folyósította a támogatást a múlt év végén, még azelőtt, hogy Fico bejelentette volna indulását az elnökválasztáson. Ennek a két dolognak tehát semmi köze sincs egymáshoz.

Egyébként a Bugár Béla tulajdonában lévő nagyszarvai hospice hosszú évek óta súlyos százezer eurós támogatást kap a Nagyszombati Kerületi Önkormányzattól, amelyet szintén a Smer jelöltje vezet 2005 óta. Felmerül a kérdés, milyen egyezség van Bugár Béla és a Smer között, ha az ő intézménye Nagyszombat megyétől és a Fico-kormánytól is kap támogatást.

Az MKP felszólítja Bugár Bélát, hogy a Most-Híd támogassa Rudolf Bauer kassai főpolgármester jelölését, aki mögé széles jobboldali koalíció sorakozott fel, kivéve a Most-Hidat. Ha ezt nem teszik, tanúságát adják annak, hogy háttérben a helyhatósági választásokkal kapcsolatban egyezkednek a Smerrel."

Berényi József, az MKP elnöke
Pozsony, 2014. március 31."
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?