Micsoda mámor: a DAC a zsolnaiakat is legyőzte

<p>Négyezer néző előtt folytatta tavaszi menetelését a DAC labdarúgócsapata, amely a Corgoň Liga 24. fordulójában 2:1-re győzte le a zsolnai együttest.</p>

A szebb napokat látott zsolnaiak utoljára tavaly novemberben nyertek, s az elmúlt nyolc bajnokijukon mindössze egy pontot szereztek. Rossz sorozatuk Dunaszerdahelyen sem szakadt meg, a taktikailag rendkívül fegyelmezetten játszó hazaiak hozták a tavaszi formájukat látva szinte kötelezőnek számító három pontot.

A vendégek azonban nem adták meg magukat könnyen – az első félidőben ők voltak aktívabbak, többet lőttek kapura, fölényükről árulkodik a 4:0-s szögletarány is. A sárga-kékek azonban a második félidőben hat perc leforgása alatt sokkolták az ellenfelüket: az 52. percben Turňa beadása után Brašeň lőtt közelről a hálóba, majd egy újabb beívelt labda került Ujlakyhoz, aki 2:0-ra növelte a hazai előnyt.

Az ellentámadásból Jelic szerezhetett volna gólt, de Szabó Ottó a gólvonalról kivágta a labdát. A csereként beállt Jurčo ugyan a 72. percben szépített, de az egyenlítő gólra már nem futotta a zsolnaiaknak.

A DAC tavasszal öt mérkőzésből tíz pontot szerzett, és a táblázaton már csak két ponttal áll a zsolnaiak mögött – a kép azonban csalóka, mivel a dunaszerdahelyiektől a szezon végén hat pontot levonnak. A zsolnaiak elleni győzelem azért is volt fontos, mert a szintén a kiesés ellen harcoló nyitraiak otthon 3:0-ra nyertek a Myjava ellen, de a három pontnak köszönhetően a ténylegesen még mindig sereghajtó sárga-kékek nem szakadtak le tőlük.

A lefújás után a fantasztikus dunaszerdahelyi szurkolótábor ismét mámorosan éltette csapatát.

Radványi Miklós, a DAC edzője így értékelte a mérkőzést: „Taktikailag nagyszerű meccset játszottunk. Tudtuk, hogy a zsolnaiak játsszák a legjobb futballt a bajnokságban, a játékosaik sokat mozognak a pályán, remekül vezetik a támadásokat. Mindezek ellenére az első félidőben nem engedtük komolyabb helyzetbe őket. A szünetben arra biztattam a játékosaimat, hogy előrefelé is legyenek aktívabbak, és szedjék össze az elpattanó labdákat. Ez sikerült is, s végül két gólt szereztünk.“

Adrián Guľa, a zsolnaiak trénere a következőképpen foglalta össze a találkozót: „Nagyon rövid idő alatt kaptunk két gólt. Ezen még dolgoznunk kell, mert a játékosaim feleslegesen elvesztik a fejüket. Most végre hazai meccsek sorozata vár ránk (első öt tavaszi meccsüket a zsolnaiak idegenben játszották – a szerk. megj.), egyértelműen eredményesebbnek kell lennünk.“ (TASR, SITA)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?