Megemlékezések a nemzeti ünnepen

Budapest |

<p>Magyarországon és a határon túli magyar közösségekben is és megemlékezéseket, családi programokat tartanak ma az 1848-as forradalom és az azt követő szabadságharc évfordulója alkalmából.</p>

Az állami programsorozat a megújult Kossuth téren zászlófelvonással és Kövér László házelnök köszöntőjével veszi kezdetét reggel kilenc órakor, majd ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, ahol Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke mond beszédet.

    A Tisztelet a bátraknak! szlogennel meghirdetett állami ünnepségsorozat keretében ezután a Múzeumkertből menet indul hagyományőrző lovasok részvételével a budai Várba, ahol egész nap családi programokat tartanak.

    Az ellenzéki összefogás pártjai délután a fővárosi Szabad sajtó útján tartják közös megemlékezésüket.

    A Jobbik lovas-zenés felvonulás után a Deák Ferenc téren tartja nagygyűlését.

    Az LMP központi megemlékezése a belvárosban, a Pilvax szállónál lesz.

    Tarlós István főpolgármester a II. kerületi Bem-szobornál mond ünnepi beszédet.

    Nyílt nap lesz az Országházban, az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát. A programra előzetes regisztráció nem szükséges, a belépés mindenki számára ingyenes.

    Az évforduló alkalmából a megyeszékhelyeken, a nagyobb településeken is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat, hagyományőrző műsorokat.

 Erdélyben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára vesz részt március 15-i megemlékezéseken. Semjén Zsolt a kézdivásárhelyi emlékünnepségen mond beszédet a délelőtt folyamán. Maksán Németh Zsolt és Toró T. Tibor, az Erdélyi Néppárt elnöke részvételével rendeznek ünnepi megemlékezést. A parlamenti államtitkár emellett beszédet mond a sepsiszentgyörgyi ünnepségen is. Nagyváradon mond beszédet Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. Tusnádfürdőre várják Bíró Zsoltot, a Magyar Polgári Párt elnökét.

    A vajdasági központi megemlékezés vendége Szabadkán Martonyi János külügyminiszter lesz.

    Kárpátalján, Ungváron Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség központi megemlékezésén vesz részt.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?