Csontváry, Munkácsy először, másodszor, harmadszor...

Alsókörtvélyes |

<p>Egyebek mellett Munkácsy Mihály, Csontváry Kosztka Tivadar és Szinyei Merse Pál képeire licitálhatnak a műgyűjtők és a galériások a Darte aukciós társaság tavaszi árverésén.&nbsp;</p>

A nagy nevek természetesen húzós kikiáltási árakkal társulnak. Munkácsy Siralomház című festménye (olaj, vászon, 116,5 x 168 cm) 550 ezer euróról indul. (A művész ezt a témát az 1870-es években számos változatban – például kétalakos kompozícióként is – megfestette, a Magyar Nemzeti Galériában is legalább három variációja megtalálható.) Csontváry Kosztka Tivadar munkásságát egy ragadozó madarat ábrázoló tanulmány képviseli az aukción, kikiáltási ára 490 ezer euró. Aki nem menne el a százezres tételekig, csak tízezresekben gondolkodik, lecsaphat például Aba-Novák Vilmos igazán bájos, Lessicáno című festményére (alaphangon 59 ezer euró) vagy 36 ezer euróról indulva Szinyei Merse Pál egyik virágos-kagylós csendéletére. (Ugyanott, ugyanőtőle egy Szent család – olaj, vászon, 70 x 98 cm – szerencsés esetben akár 6200€euróért is elvihető. Akad a tízezres tartományban néhány Mednyánszky László-, Jasusch Antal-, Jakoby Gyula- és Andy Warhol-kép is.A ház tavaszi árverésén egyébként 350 tétel szerepel, a festmények, grafikák mellett antik tárgyak is kalapács alá kerülnek. Természetesen szerényebb árú, egy-kétszáz eurós alkotásokat is kínál a Darte. Az érdeklődők tegnapig online licitálhattak a műalkotásokra, az aukció az alsókörtvélyesi (Varannói járás) Darte Galériában holnap délután háromkor kezdődik. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?