Elkerítették a szenci rendelőintézet mögötti területet

Szenc |

<p>Elkerítette az új tulajdonos a rendelőintézet mögötti területet. A város tehetetlen, a lakosok felháborodtak a befektető lépésén. A telek a szerda este megtartott tavaszi kerekasztalon újra heves vitát váltott ki a képviselők között.</p>

A rendelőintézet mögötti terület Pozsony megye tulajdonában volt, tavaly felesleges vagyonként 500 000 euróért eladták.

„A terület soha nem volt a városé, többször kérvényeztük a megyénél, hogy nekünk adják el a területet, de ők sem értékesíthetik olcsón. Amikor meghirdették, nem volt elég pénzünk, és a költségvetésben sem szerepelt a telekvásárlás. A megye sajnos eladta” – magyarázta a jelenlevőknek Karol Kvál polgármester.

A rendelőintézet mögött piros-fehér szalag jelöli a magánterület határát, ez a polgármester szerint sem szerencsés megoldás. Az új tulajdonosokat figyelmeztették, hogy a parcella rendeltetése zöldterület és a város vezetése ezen nem fog változtatni. Róbert Kvál, a tulajdonos a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén beszélt a terveiről, parkolót, lakásokat és új rendelőintézetet építene a telken. A kerekasztalon a lakosok kérdezhették a polgármestert és a város képviselőit, felmerült, hogy a területet a város is megvehette volna és városi parkot, pihenőzónát alakíthatott volna ki. Richard Červienka, a Pozsony megyei képviselő-testület tagja szintén felszólalt, pártolta a Senec Moje Mesto Polgári Társulás kezdeményezését, hogy ne változzon meg a telek rendeltetése. Szerinte ilyen területeket nem lehet csak úgy eladni, bizonyos parcelláknak pihenőzónaként kell szerepelniük. A jövőben jobban kell ügyelnie erre a megyének.

„Ha a befektető olyan ajánlatot tesz, amely a város számára előnyös, akkor előfordulhat, hogy a város képviselő-testülete engedélyt ad a kivitelezésre” – szögezte le a polgármester.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?