Híd: Hatezer aláírás után csak látszatintézkedés és hallgatás

Pozsony |

<p>Nagy József a dunaszerdahelyi kórházat illető parkolási szerződés ügyében interpellálta Nagyszombat megye elnökét, Tibor Mikušt.&nbsp;</p>

A Híd erről csütörtökön a következő sajtóközleményt juttatta el az Új Szó Online-hoz: Nagy József a dunaszerdahelyi kórházat illető parkolási szerződés ügyében interpellálta Nagyszombat megye elnökét, Tibor Mikušt. „Feltettem a kérdést az elnöknek, hogy mikor kezdeményezi a dunaszerdahelyi kórházat irányító részvénytársaság igazgatótanácsának visszahívását. Annak ellenére, hogy a képviselők által feltett kérdésekre az elnök köteles válaszolni, erre nem adott választ. Jelen volt az ülésen Hájos Zoltán is, aki a parkolási botrány kirobbanása után lemondott igazgatótanácsi tisztségéről, de ő sem szólt hozzá az ügyhöz, amelyben ő maga is érintett”- mondta el a megyei ülésről nyilatkozva Nagy József.  A képviselő arra is reagált, hogy a dunaszerdahelyi kórház vezetése új megállapodást kötött a parkolócéggel arról, hogy a parkolás első harminc percét ingyenessé teszi 06.00 és 18.00 között a kórház látogatói és a betegek számára. Történt mindez azután, hogy Nagy József és Csicsai Gábor, a Híd képviselői és a Szerdahelyi kórházért aktivistái Sándor Denisza vezetésével aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy a betegek számára tegyék ingyenessé a parkolást a kórház parkolójában. „Úgy látszik, nem volt hiábavaló az igyekezetünk, csak az a baj, hogy ez egy látszatintézkedés, amivel megpróbálják kiszúrni az emberek szemét.” Nagy József szerint ez a változás csak minimális számú betegnek jelent megoldást, hiszen azok, akik eddig odavitették magukat autóval a kórházhoz, az út mellett is kiszállhattak. „Akiket viszont be kell kísérni, azokat a hozzátartozóik többnyire elkísérik a vizsgálatra is. Azt pedig tudjuk, hogy fél óra alatt a dunaszerdahelyi kórházban semmit sem lehet elintézni.“ – zárta le a dunaszerdahelyi képviselő.  Csicsai Gábor, a kórházi parkolással kapcsolatos petíció másik kezdeményezője elmondta: „A megye részéről az előnytelen koncessziós szerződés aláírásáért a mai napig nem vontak senkit felelősségre, senki sem magyarázta meg a szerződésben foglalt büntetés indokolatlan nagyságát,  a bíróságok megkerülését, vagy a választottbírósági eljárás szükségességét. A parkolók előtti  Abonyi út napi  rendszerességgel  bedugul reggelenként. Nem igaz, hogy elfogadják az emberek a fizetős parkolót, és ha csak tehetik, a környező utcákban keresnek parkolóhelyet. A kommunikáció a parkoló diszpécserével akadozik, magyarul meg végképp nem hajlandó, vagy nem tud megszólalni.“ – jelentette ki Csicsai Gábor. Az aktivisták vezetője, Sándor Denisza véleménye szerint a kórház érzi, hogy a helyzet tarthatatlan, mert a betegek között nagy az elégedetlenség. „Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást a petíció mintegy hatezer aláírójának. Szeretnénk őket biztosítani arról, hogy az ügyet ezzel nem tekintjük lezártnak, a küzdelmet pedig folytatjuk tovább.” Lapunk természetesen a többi érintett véleményének is teret ad!  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?