„Szlovákiában nem lehet magyar elnök”

<p>Elég a kapzsi magyarokból! Menj vissza oda, ahonnan jöttél! Jelöltesd magad otthon! A topky.sk bulvárportálon az olvasók Bárdos Gyulától kérdezhettek. Kommentár nélküli mélyszonda a szlovák néplélekbe.</p>

A topky.sk portál csütörtöki vendége az MKP elnökjelöltje volt. A kérdezők közel fele nem bírt napirendre térni afölött, hogy egy magyar is van a szlovákiai államfőjelöltek között. Az alábbiakban az ilyen típusú kérdésekből válogattunk (itt nézhetik meg eredetiben). No comment című rovatunkat olvashatják.

Jó napot Gyula, mi ez hirtelen, elnöknek jelölteti magát. Mi az, Nagy-Magyarország hív?

Nem akarsz visszamenni oda, ahonnan jöttél? Magyarországra?

Nem gondolja, hogy elég volt már a kapzsi magyarokból?

Mi a véleménye Trianonról, a Beneš-dekrétumokról?

Bárdos úr: semmi kifogásom nincs a magyar közösséggel szemben, épp ellenkezőleg, sok magyar nemzetiségű barátom van és megértjük egymást. Ennek ellenére úgy vélem, hátrányára lehet a választáson, mivel feltételezem, hogy a magyar közösséghez tartozónak vallja magát. Szlovákiában mégiscsak az az uralkodó nézet, hogy magyar államfő nem lehet.

Nem akarsz inkább Ausztria–Magyarországon uralkodni?

Exképviselő úr, elnökjelölt. Szlovákiai bölcsészvégzettsége van, magyar vezeték- és keresztneve van, és különböző magyar szerkesztőségekben dolgozott, vagyis az iskola befejezése után Szlovákiában dolgozott, mindehhez pedig magyar állampolgársága van, és azt állítja, hogy minden kisebbség és demokratikusan, nyíltan gondolkodó ember jelöltje akar lenni. Úgy vélem, ön eltévesztette az irányt. A szlovák elnök Szlovákiában tevékenykedik, a magyar pedig Magyarországon.

Miért nem tanítják meg a magyarokat az államnyelvre? Gyakran járok Dél-Szlovákiában, és gondom van azzal, hogy megértessem magam. Szlovákiában élnek nem, vagy Magyarországon?

Bárdos úr, önnek nagyon rövid a memóriája, ha annyira pofátlan, hogy azon ország elnöki tisztére jelölteti magát, amely önt táplálja, és amellyel ön és az önökhöz hasonlók nemzetiségi politikája annyi rosszat tett!!! Erről mi a véleménye? Feltételezem, erre a kérdésre ugyanúgy nem válaszol, mint az összes többi nem népszerűre sem adott feleletet.

Tanárként szlovák nyelvet tanult, úgy érzi, hogy ön egy elmagyarosított szlovák? Ui.: az előző mondatomban van grammatikai hiba?

Jó napot jelölt úr! A Szlovák Köztársaság elnökeként rész venne a félmilliós szlovákiai magyar közösség számára bevezetendő valamely típusú (területi, regionális, gazdasági, oktatási, kulturális) autonómia kidolgozásában (tervezet előkészítése és benyújtása, aktív támogatás, társadalmi párbeszéd stb.)?

A magyar jelölt a cikk alatti kommentárokban is megkapta a magáét. No comment II.:

Guila egy egész faintos jelölt, csak egy hibája van: eltévesztette az országot, amelyben jelölteti magát.

…pontosan! Hiszen ő magyar állampolgár

Azt hiszem eléggé nevetséges… magyar nemzetiségű szlovák elnök?

Magyarra biztosan nem szavazok. Jelöltesse magát otthon. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?