A Swan lesz a 4. mobilszolgáltató

Pozsony |

<p>Az Orange, a Slovak Telekom és az O2 után a szlovák tulajdonosi háttérrel rendelkező Swan Rt. lesz a negyedik országos mobilszolgáltató Szlovákiában &ndash; erősítette meg a szlovák távközlési felügyelet, amely szerdán tette közzé a negyedik generációs vezeték nélküli szolgáltatások (4G) frekvenciáira meghirdetett pályázat eredményeit.&nbsp;</p>

A Swan a nagy adatátviteli sebességet és nagyobb kapacitást biztosító 4G szolgáltatásait az idei év második felében szeretné beindítani. „Már kidolgoztuk az ehhez szükséges terveket” – nyilatkozta Miroslav Strečanský, a Swan vezérigazgatója. Hogy mely régiókban jelennek meg legelőbb, az Strečanský szerint kizárólag a piaci lehetőségektől és a műszaki adottságoktól függ. Ami biztos, hogy elsősorban a nagyobb városokra fognak összpontosítani. A Swan már eddig is nyújtott telefonos, internetes és kábeltévés szolgáltatásokat, a mobilpiacon azonban csak kisebb virtuális szolgáltatóként, Swan Mobile néven volt jelen, amihez az O2 hálózatát vette igénybe. Ezúttal is csak az 1800 MHz-es sávban jutott két frekvenciához, amiért 6,6 millió eurót fizetett az államnak. Ezeken ugyan mobiltelefonos és internetes szolgáltatásokat is biztosíthat, azonban az olyan határ menti városokban, mint például Komárom, csak nehezen lesz elérhető. További 4G frekvenciákhoz jutottak azonban a már befutott szolgáltatók is. A Slovak Telekom ezekért 60,8, az Orange 56,14, az O2 pedig 40,3 millió eurót fizet az államnak, amely így együttesen 164 millió euróhoz jut. A Slovak Telekom ezt a szolgáltatását egyébként már tavaly novemberben beindította: 31 városban és ezek környékén van jelen a 4G szolgáltatásával. Korlátozott mértékben beindította ezt a szolgáltatást már az O2 is, amely néhány Pozsony környéki községben kínál ennek köszönhetően gyorsabb internetelérést. (mi, SITA)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?