Negyedszer is Magyar Imre nyerhet

Gúta |

<p>Egy nappal az ünnep előtt, már vasárnap megrendezik a IV. Gútai Vízkereszt Maratont és Félmaratont.&nbsp;</p>

„A mezőny fele várhatóan Magyarországról érkezik, ezért az ottani indulóknak is kedveskedni akartunk. Náluk hétfőn nem lesz ünnep, s emiatt megváltoztattuk az időpontot a versenynaptárban. Jó időjárás esetén akár megdőlhet a tavalyi részvételi csúcs is – tájékoztatta lapunkat Zsélyi Zoltán, aki nejével, Katalinnal rendezi a futóversenyt. – Pontosan tíz órakor a városházához közeli sétálóutcáról Angyal Attila fia egy kerekes páncélozott harckocsiból kiadott lövéssel indítja útjára a mezőnyt. A futók a táv első öt kilométerét a város utcáin teszik meg Vermes István lovascsapatának kíséretében. A várost elhagyva Vágfüzesnek veszik az irányt. A félmaratonisták Vágfüzes előtt, míg a maratonisták jóval Vágfüzes után fordulnak vissza Gútára, ahol a városi sportcsarnoknál érnek célba.” Tavaly meglepően sokan, 158-an álltak rajthoz. Legtöbben Magyarországról és Szlovákiából érkeznek, de lesznek csehországiak és szerbiaiak is a mezőnyben. „Ha olyan idő lesz, mint most van Gútán, vagyis napsütésben hat–hét fokos hőmérséklet, akkor a legjobb körülmények között futhatunk – tette hozzá tegnap délben Zsélyi Zoltán, aki odahaza hetvenvalahányadik maratonijára készül. – Gútán már tudnak versenyünkről. Az utóbbi időben járom a várost, s hallom, hogy emlegetik a távokat, s azt is, hogy le lehet futni, ha készül az ember. Egy célt ezzel már elértünk, vagyis azt, hogy városunkban is felfigyeltek futásunkra” – nyugtázza örömmel a társszervező. Eddig mindannyiszor Magyar Imre legjobb szlovákiai magyar hosszútávfutó győzött a maratoni távon. A zsitvabesenyői versenyző ezúttal is ott  lesz az indulók között, s könnyen meglehet, negyedszer is ő nyer. Díjazzák mindkét táv legjobbját és a legidősebb indulót is. „Az eredményhirdetés után otthonias ízű harapnivalóval – sült kolbásszal és palacsintával – kedveskedünk a futóknak. A versenyt minden körülmények között megrendezzük” – húzta alá a házigazda, aki azt is elmondta, hogy a nevezés reggel nyolctól kilenc negyvenig tart a városi sportcsarnokban. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?