Hamarosan a kínaiak is kipróbálhatják az űrutazást

Peking |

<p>Hamarosan a kínaiak is kipróbálhatják az űrutazást, egy pekingi iroda és a holland Space Expediciton Corporation (SXC) cég frissen aláírt megállapodása ugyanis 2014 végétől a távol-keleti ország lakosai számára is elérhetővé teszi a turizmusnak ezt az egyre nagyobb érdeklődést keltő formáját.</p>

 A jelentkezőknek legkevesebb 580 ezer jüant (20,6 millió forintot) kell fizetniük, ha a Lynx Mark I jármű fedélzetén akarnak utazni - derült ki a Dexo Travel nevű pekingi utazási iroda vezetője tájékoztatásából. A turistákra egyhetes felkészítés vár a Royal Dutch Airlines vagy az Air France légitársaságnál.
   

A hajó egyszerre csak egy turistát visz, aki a másodpilóta székében ül a pilóta mellett. A jármű 60 perc alatt ér ki a mezoszférába, 20 percet tölt ott, az utasnak tehát annyi ideje van megcsodálni a Földet és az űrt.
   

A Lynx Mark I a tervek szerint 2014 utolsó negyedévében száll fel az első turistával a fedélzetén. A hajó 60 kilométer magasra emelkedik. A Lynx Mark I száz turistát fog szállítani, köztük van Bob Geldof ír rockzenész, politikai aktivista, Armin van Buuren DJ, valamint Doutzen Kroes szupermodell. A százból hat helyet tartanak fenn kínai turistáknak.
   

Az SXC várhatóan 2015-ben Lynx Mark II néven egy második gépet is üzembe állít.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?