Beindult az üzletekben a leárazási hullám

Pozsony |

<p>Az üzletek többsége tegnap kezdte meg hivatalosan a karácsony utáni kiárusításokat, a vásárlókat 30-tól 70 százalékig terjedő leárazásokkal próbálják a boltokba csalogatni.&nbsp;</p>

Az akciók általában január első feléig tartanak, igaz, a valóban jó ár–érték arányú találatokért ajánlatos idejében startolni.Azok, akik a karácsonyi ajándékvásárlást az ünnepek utánra halasztották – az akciós kínálatban bízva –, idén kivételesen jól járhatnak, állítják az elemzők. Ľubomír Drahovský, a Terno piackutató ügynökség elemzője szerint az idei kiárusítások során jóval több termék lesz leárazva, mint az előző években. Mindezt azzal magyarázza, hogy a boltok forgalma idén nem érte el a 2012-es szintet, ezért jóval több termék maradt raktáron. „Ezért feltételezem, hogy az üzletekben a megszokottnál sokkal több árut kínálnak majd a kiárusítások során” – mondta Drahovský.
 Az eltúlzott, 70 százalékos árengedmény viszont szerinte nem más, mint egy klasszikus marketinghúzás. Célja, hogy az emberek legalább belépjenek az üzletbe. „Aki végignézné a felkínált árut, és összehasonlítaná az árengedményeket, nagyon gyorsan rájönne, hogy 70 százalékos akció csak elvétve akad” – állítja a szakértő. Az eladók ugyanis abban bíznak, hogy az őrülten magas árengedmények ígéretével becsalogatott emberek más, nem annyira olcsó terméket is megvesznek. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?