Az év legemlékezetesebb magyar könnyűzenei albuma – szavazás

<p>Melyik volt 2013 legemlékezetesebb magyar könnyűzenei albuma?</p>

1. ByeAlex: SzörpoholistaHa tetszik, ha nem, a Kedvesem 2013 legemlékezetesebb magyar slágere. Közvetlenül karácsony előtt került forgalomba az előadója, ByeAlex első nagylemeze, amelyről már több dalt ismertünk. Akinek bejön a közönséget megosztó Kedvesem, az albumban sem csalódik. 2. Vad Fruttik: DarabokA Likó Marcell vezette együttes ma már a magyar zenei élet elitmezőnyének meghatározó szereplője. Az ünnepek előtt megjelent negyedik stúdiólemezén az eddigi utat folytatja, de még jobb, még mélyebb, melankóliával, fájdalommal teli szerzeményeket tár elénk. 3. Quimby: KaktuszligetKiss Tibiéktől megszokhattuk, hogy CD-iket közvetlenül karácsony előtt adják ki, a mostanit viszont már december elején megjelentették, s – a várakozásnak megfelelően – a magyar albumeladási lista csúcsán tanyázik. Tizenegy kiváló dalt tartalmaz, jó néhány a régi westernek hangulatát idézi. 4. Pluto: Fedélzetre!A Nemes András vezette zenekar ötödik nagylemeze rockabillys lüktetésű, bluesrockos, funkos beütésű beatzene. Az előzővel összevetve nélkülözi a női vokálokat, rockosabb, lendületesebb és még jobbak a szövegek. E sorok írója szerint 2013 legjobb magyar albuma. 5. Tompos Kátya: Keresztül EurópánA színészlemezek más hangulatúak, mint a zenészek albumai, általában többet is adnak. Az anyai ágon orosz származású Tompos Kátya „nemzetközi” CD-jén tizenegy magyar, angol, orosz, francia és bolgár nyelvű szerzemény segítségével körbevezet az öreg kontinensen, énekel Juhász Gyula-verset, U2-slágert. 6. Larry Hangman: Sinus RockAz egykori duó négytagú együttessé alakult, aminek köszönhetően a hangzása teltebb, rockosabb, élőbb lett, miközben a főszerep a szintetizátoré maradt. A nagylemez változatos hangszerelésű, különböző stíluselemekkel felturbózott szintipop-rock. 2013 legjobb táncalbumainak egyike. 7. Koncz Zsuzsa: TündérországNyilván egy előadó a 38. nagylemezén már nem újul meg. A szerzők viszont a politikai áthallásokat is tartalmazó dalaikkal gondoskodtak arról, hogy mégis kapjunk újat a legendás énekesnőtől. Az albumon szerepel Bódi László két zenéje és a Nyáréjszakán a 67-es úton című szerzemény, amelyet Bródy János írt Cipő emlékére. 8. Lackfi János és az Aphonia zenekar: VerskardigánA tizenhat költemény közül ötöt a szerző, Lackfi János mond el. A többi ízlésesen alárendelt, a versek üzenetét szem előtt tartó megzenésítésben csendül fel. A különböző történetek a zenének köszönhetően alkotnak egységet, amelybe szépen beépül a költő versmondása. 9. Válogatás: Társas|JátékA televíziós műsor dupla lemezén huszonnyolc dal hallható, elsősorban olyanok, amelyeket a Petőfi rádióból ismerhetünk, és a többségét hanghordozón csak ezen a CD-n szerezhetjük be. (Összeállította: Puha József) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?