Nem lesz állatmenhely a régi fürdő területén

Vágsellye |

<p>Nemet mondtak a városi képviselők a régi fürdő területére tervezett kutyamenhely megnyitására.</p>

A decemberi önkormányzati ülésre konkrét költségvetési javaslattal és tervekkel együtt kapták meg az anyagot a képviselő-testület tagjai. A menhely megnyitása ellen elsősorban a környéken élő lakosok miatt tiltakoztak.Varsányi József (független) képviselő elmondta, tudja, hogy szükség van a városi állatmenhelyre. „Nehezményeztem, hogy senki sem kérdezte meg a közelben lakókat, hogyan viselnék egész nap a kutyaugatást. A fürdő területe túl közel van a lakott területhez, a tisztítóállomás környéke ilyen szempontból sokkal megfelelőbb lett volna” – hangsúlyozta Varsányi. Vágsellyéről a kóbor állatokat 2011-ig az Állatok Szabadsága (Sloboda zvierat) nyitrai menhelyére szállították. Ötven befogott állat esetében ez 900 eurós kiadást jelentett a városi büdzséből. Az önkormányzatoknak 2011-től kötelezővé tették a településen kóborló állatok befogását. Az Elkószált Kutyák Polgári Társulást 2011 márciusában alapították az állatvédők. „Két év alatt csaknem 700 vágsellyei és környékbeli kutyát fogtunk be, a többségüknek gazdát találtunk” – mondta Gitka Eliášová, a társulás alapítója. Milena Verešová (SDKU–KDH) képviselő felszólalt a megfelelő városi tulajdonú telket igénylők védelmében, és elmondta, hogy egy polgári társulás évek óta ingyen végzi azt a feladatot, ami a törvény alapján a város kötelessége. A társulás két kérvénnyel fordult a városhoz, egyikben a vágsellyei tisztítóállomás melletti 10 áras terület, a másik kérvényben az egykori fürdőben a geotermális furatnál lévő parcella bérbeadását kérték. A fürdő területén található 15 áras telket évi egy euróért bérelnék a várostól tíz évre. A képviselő-testület egyszer már jóváhagyta a tisztítóállomáshoz közeli telek bérbeadását az állatvédőknek, de túl drága lett volna a telek közművesítése. A képviselőknek nem tetszett továbbá, hogy a menhely éves fenntartására 2690 eurót különítenének el a büdzséből. A tervezett menhely 40 férőhelyes lenne. „Ha nem lenne a Vágvecse városrészben a polgári társulásnak menhelye, a mi karanténállomásunkról nem tudnánk hová vinni a befogott állatokat” – mondta Peter Krokavec, a városi rendőrség parancsnoka.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?