Továbbjutott a Dortmund és az Arsenal, dózerolt a Barca

<p>Őrült finisek a szerdai BL-ben. A halálcsoportból a Dortmund és az Arsenal jutott tovább. 70 percen keresztül emberhátrányban játszva remizett a Milan, a Barcelona hatot vágott a Celticnek &ndash; Neymar mesterhármast ért el.&nbsp;</p>

A halálcsoportban (F) az utolsó percekig nyitott volt a továbbjutás kérdése. A Dormund a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert Marseilles-ben, s mivel a Napoli megverte otthon az Arsenalt (2-0), mindhárom csapat egyforma pontszámmal (12) végzett. Ebben az esetben az egymás elleni mérkőzések a döntőek – ebben a tavalyi döntős Borussia állt a legjobban, a németek mennek tovább az első helyről. Mivel a Napoli és az Arsenal egymás ellen egyforma mérleggel zárt (2-0 Londonban a hazaiaknak, 2-0 otthon az olaszoknak), esetükben a jobb gólkülönbség döntött – az Arsenal javára.

Az E csoportban nem kellett ekkora izgalmakra számítani. A Chelsea továbbjutása nem volt kérdéses, Mourinho csapata a Steaua elleni hazai 1-0 után csoportelsőként jutott tovább. A második helyet a Schalke szerezte meg, miután 2-0-ra verte otthon a Baselt. A svájciak az Európa Ligában folytathatják.

A G jelű kvartettben a csoportelsőség kérdése már hetekkel ezelőtt eldőlt. Az Atlético Madrid ennek ellenére nem lazsálta el a Porto elleni utolsó meccset (2-0). A másik mérkőzésen a Zenit meglepetésre kikapott Bécsben az Austriától (4-1), ám így is az oroszok örülhetnek a továbbjutásnak a BL-ben, a portugálok az Európa Ligával vigasztalódhatnak.

A H csoportban szintén az utolsó percekig lehetett izgulni. A Milan hazai vereség esetén kiesett volna a további küzdelmekből. Az olaszok a 22. perctől a kiállított Montolivo nélkül játszottak, ám sikerült kihúzniuk a 0-0-át az Ajax ellen. A másik mérkőzésen az FC Barcelona gálaelőadást tartott a Celtic ellen (6-1), Neymar mesterhármast szerzett. Ez volt a brazil első BL-es triplája. 

E csoport
Chelsea-Steaua 1–0 (Ba 10.)
Schalke–Basel 2-0 (Draxler 51., Matip 57.)

F csoport
Marseille–Dortmund (Diawara 14., illetve Lewandowski 4., Grosskreutz 87.)
Napoli–Arsenal (Higuain 73., Callejon 90.)

G csoport
Austria Wien–Zenit 4-1 (Hosiner 44., 51., Jun 48., Kienast 90., illetve Kerzsakov 35.)
Atletico Madrid–FC Porto 2-0 (Raul Garcia 14., Diego Costa 37.)

H csoport
FC Barcelona–Celtic 6-1 (Pique 7., Pedro 39., Neymar 44., 48., 58., Tello 72., illetve Szamarasz 88.)
AC Milan–Ajax 0-0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?