Dunaszerdahelyi parkolóügy: Nagy és Csicsai Kvardával és Hájossal fizettetné ki a kötbért

Dunaszerdahely |

<p>Pénteken tanácskozik a Dunaszerdahelyi Kórház igazgatótanácsa. Arról, hogy milyen döntés szülessen az ülésen, Csicsai Gábornak és Nagy Józsefnek, a Híd parlamenti képviselőinek is van néhány ötlete. A politikusok nyilatkozatot juttattak el az Új Szó Online-hoz.&nbsp;</p>

A kórházi parkolóval kapcsolatosan az igazgatótanács sajnos már csak 2 dologban tud érdemileg dönteni: 1, Szerződést bont és kifizeti a hibás döntés árát, ami lehet 4,5 millió Euró is. 2, Tárgyalási javaslatról határoz. Minthogy a vezetőség ma már önhibájából nincs tárgyalópozícióban, csak kéréseket fogalmazhat meg esetleges további engedmények fejében. Az első esteben követeljük a büntetés teljes megtérítését a szerződést aláíró személyektől. Ha tárgyalási javaslatról akarnak dönteni, akkor mindenképpen követeljük a nyilvánosság bevonását a feltételek kialakításába, a tárgyalásokon való részvételbe és a döntéshozatalba. Emlékeztetjük a nyilvánosságot és az igazgatótanácsot, hogy a Kórház egyenlőre közvagyon és az eddigi titkos tárgyalási menet milyen botrányos feltételeket generált. A módosítások és kétoldalú engedmények tartalmát és feltételeit nincs morális joga és reális oka a kórház vezetésének üzleti titoktartással elkendőzni. Az alku tartalmát illetően követeléseink nem változtak: Az átadott kórházi tulajdonban lévő terület továbbra is lássa el közhasznú funkcióját, és tegyék lehetővé az ingyenes parkolást az orvosok, egészségügyi dolgozók és a betegek számára.  Ami azonban a legfontosabb: nem fogunk semmiféle olyan átmeneti engedményekkel, félmegoldásokkal megelégedni, amelyek nem lesznek a Vinci park szerződése részeként garantálva. Élő példa a hivatalos függelékek nélküli alkuk és engedmények rövidke élettartamára, hogy tegnap óta a nemrégen még kórházi telken fekvő és ingyenes Billa parkolót is fizetőssé tette ugyanez a Vinci Park sro, még pedig 1 Eurós óradíjért. A kórházi parkolóban egyenlőre 50 cent a díj, de a szerződésben szintén 1 Eurót engedélyeztek a kórház oldaláról. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?