Ügynökgyanú: nem adját át a város díját

Nagymegyer |

<p>Nem hagyta jóvá a nagymegyeri képviselő-testület, hogy Varga László kapja idén a Pro Urbe díjat. Mivel a díjra október 30-ig nem jelöltek mást, 2013-ban Nagymegyer önkormányzata nem tüntet ki senkit a város díjával.</p>

Soóky Marián, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke vezette fel a szavazást, a képviselőknek felolvasta, miért Varga László pedagógust, helytörténészt javasolja a bizottság a díjra. A titkos szavazáson hat igen, és hét nem szavazatot kapott a javaslat, így Varga László kitüntetése elmarad. Varga Lászlót már 2006-ban is jelölték a díjra, a testület akkor sem hagyta jóvá. A város lakossága körében olyan információ terjedt, hogy az egykori kommunista állambiztonsági szervezet titkos ügynökeinek listáján szerepel ugyanilyen nevű és születési dátummal rendelkező személy, Furo fedőnéven. Varga László cáfolja, hogy titkos ügynök volt, szerinte rosszakarói terjesztik ezt róla. A díjjal emlékplakett, oklevél és 350 euró készpénz jár. A nyugalmazott pedagógust megosztó személyiségnek tartják a városban, de a bizottság véleménye szerint a városért tett munkája vitathatatlan.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?