Pozsonyban újra elsöprő jobboldali siker született

Pozsony |

<p>A fővárosban a jobboldal hozta a megszokott formáját, Pavol Frešo a széles jobboldali koalíció (SDKÚ, KDH, Híd, MKP, SaS, OKS, SZ) támogatásával fölényesen, 74,24%-ot szerezve verte Monika Flašíková-Beňovát, a Smer jelöltjét.</p>

Frešo szerint a pozsonyi jobbközép győzelem reményt ad arra, hogy a baloldal a parlamenti választásokon is legyőzhető. Frešo ezzel megismételte a jobboldal első fordulóban elért elsöprő győzelmét Pozsonyban, akkor a Smernek mindössze egy képviselője jutott be a megyei önkormányzatba.

Flašíková-Beňovát azonban a 25,75%-os eredmény örömmel tölti el, sikernek tartja, hogy „csak” a Smer jelöltjeként, egy „óriási” jobboldali koalícióval szemben a megyeelnök-választás második körében másfél százalékkal jobb szavazatarányt sikerült elérnie, mint a két héttel ezelőtti első körben. A mostani eredmény szerinte összefüggésben van az első fordulóval, hiszen Daniel Krajcer választói most Pavol Frešóra, a jobbközép koalíciós jelöltjére voksoltak. A Smer jelöltje már túl is lépett a kudarcon, Flašíková-Beňová szeretné, ha újra jelöltethetné magát az Európai Parlamentbe, de – mint mondta – erről a Smer elnöksége hivatott dönteni.

Elemzők szerint Flašíková-Beňová veresége azzal is magyarázható, hogy a Smer nem állt ki mögötte teljes mellszélességgel. Ugyan a kormány ígéretett tett az úthálózat javítására, de komolyabb támogatást nem kapott Robert Fico pártelnöktől.

Martin Klus politikai elemző szerint rejtély, hogy a teljes vertikumú és nagy tagsággal rendelkező Smer-SD miért nem tart előválasztást arról, ki legyen a Pozsony megyei elnökjelöltje. Klus a TA3 hírtelevízióban szombat este kifejtette: Robert Fico pártelnöknek talán megfelel, hogy Monika Flašíková-Beňová szereplése, mivel így európai parlamenti képviselőként Brüszszelben marad. A szakértőnek úgy tűnt, Flašíková-Beňová inkább egyéni jelöltként kampányolt, nem úgy, mint a párt jelöltje.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?