Taták a partihullám tetején

<p>Négy Oscar-díjas színész egy könnyed, szórakoztató vígjátékban &ndash; a Last Vegasban bebizonyítják, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) gyerekkoruk óta a legjobb cimborák.&nbsp;</p>

Jócskán benne vannak a korban, Archie egy enyhébb stroke után lábadozik, Sam egy nyugdíjasotthonban tengeti napjait, Paddy az elhunyt feleségét gyászolja. Egyedül Billy habzsolja nagykanállal az életet – épp egy harmincéves nőt készül feleségül venni. Összehívja hát a régi bandát, hogy Las Vegasban legénybúcsút rendezzenek. A buli pedig pörög… no jó, inkább csak csoszog. A mozi felveszi az öregedő színészek ritmusát, lassan csordogál egyik partiról a másikra. De a poénok kárpótolnak, még akkor is, ha az öregedésről szóló összes klisét felvonultatják. A Last Vegas a Másnaposok partihullámát akarta meglovagolni, és ez tulajdonképpen sikerült is neki. Noha nem olyan pörgős, mint a „kistesó”, a poénok többnyire intelligensebbek, a karakterek szerethetőbbek. Michael Douglas önironikusan hozza a vakítóan fehér fogsorú, szoláriumfüggő vén kéjencet. Kevin Kline karaktere megsavanyodott házasságából menekül, egyetlen vágya, hogy megdöntsön egy fiatal bigét, mert ugye, ami Las Vegasban történik, az Las Vegasban is marad. A Morgan Freeman alakította Archie a négyes legjobbja: saját magának és a világnak is szeretné bizonyítani, hogy van élet egy stroke után is. Ő hozza a legjobb poénokat: diszkóbeli monológja a „rablóvodkáról”, a modern zenéről és a táncról a film csúcspontja. Egyedül Robert De Niro figurája halovány kicsit, pedig ő kapta a legtöbb drámát a filmben. Mindegyik szereplő arcán látni, hogy élvezte a forgatás minden percét, már csak ezért is érdemes megnézni ezt a filmet. Last Vegas. Színes, amerikai vígjáték, 105 perc, 2013. Rendező: Jon Turteltaub.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"128551","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?