Jövő hétvégén II. Fonográf Fesztivál

Komárom |

<p>&nbsp;Jövő hétvégén rendezik meg a Fonográf Fesztivált. A rendezvénysorozat komoly múltra tekint vissza: több mint egy évtizeden keresztül Rév Fesztivál néven volt ismert.</p>

„Tavaly csupán a név változott, a cél és a koncepció nem – mondta Lakatos Róbert brácsaművész, főszervező, a Fonográf Polgári Társulás elnöke. – Mindig arra törekedtünk, hogy a fesztivál három napja alatt minőségi kultúrát kínáljunk a közönségnek, legyen szó akár zenéről, akár prózáról. Ehhez tartjuk magunkat a továbbiakban is.” November 22-én, pénteken este 19 órakor a Rév – Magyar Kultúra Házában a tájainkon is népszerű Itt és most improvizációs esttel nyit a fesztivál, Molnár Xénia, Gál Tamás, Olasz István, Ollé Erik és Majorfalvi Bálint közreműködésével. Ezt követően a népzenei alapokra épülő világzenét játszó Cimbaliband együttes ad koncertet. A zenekar vezetője, Unger Balázs egy korábbi interjúban így vallott a zenekarról: „Alapvető célkitűzéseim között szerepelt azt, hogy minél több fiatallal megszerettessük az autentikus népzenei alapokon nyugvó, feldolgozott cimbalmos élő zenét. Az elmúlt években olyan emberekhez is eljutott muzsikánk, akik előtte nem hallgattak népzenét, talán azért, mert kicsit könnyebben emészthető a mi világzenénk. A koncerteket szeretem a legjobban, ahol a közönség táncra perdül, mert nem bírja ülve hallgatni a zenénket.” Bizonyára így lesz ez Komáromban is. Szombaton 19 órakor a Jókai Színházban Révület című lemezét mutatja be Lakatos Róbert és a Rév zenekar. „Legújabb, alig egy hónapja megjelent lemezünk, bár megmaradt a népzenei alap, az eddigiekhez képest populárisabb hangzásvilágot képvisel, a hagyományos népi hangszerek mellett pedig megjelenik a dob és a szintetizátor is” – árulta el Lakatos Róbert. A koncert második felében vendégelőadók lépnek színpadra: Malek Andrea, Agócs Gergely, Pál István Szalonna, Gál Tamás, Emmer Péter, Rácz Csaba és az Ante Portas kamarazenekar. Az estet táncház zárja a Révben, a talpalávalót a tehetséges csallóközi fiatalokból álló Pósfa zenekar húzza. Vasárnap családi programokat kínál a fesztivál: 16 órától gyerektáncház lesz a Révben Oláh Attilával, az Ifjú Szivek táncosával és a Pósfa zenekarral, majd a Kaláka együttes két emblematikus tagja, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos ad koncertet, amelyre a kicsiket és a nagyokat egyaránt várják. (PR, vkm)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?