Éves konferenciát tart a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala

<p>A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala november 16-án, szombaton tartja éves konferenciáját a dunaszerdahelyi járásbeli, idén az Év szlovákiai faluja címet elnyerő Kisudvarnokon.&nbsp;</p>

A konferencián a Kerekasztal éves tevékenységének összegzése mellett több szakértői előadásra is sor kerül közérdekű, a civil szervezeteket és a közösséget érintő témákban. A reggel kilenc órakor kezdődő konferencián Bolemant Lilla, az esélyegyenlőségi bizottság vezetője a női esélyegyenlőségről, Hodossy Katalin jogász pedig a gyermekek jogairól tart beszámolót. Rajkovics Péter, a gazdasági bizottság koordinátora korábbi írásaira és munkáira alapozva a gazdasági lehetőségek és kitörési pontok boncolgatja, Horváth Csaba (Kárpát Régió Üzleti Hálózat) a helyi üzleti kapcsolatok erősítéséről, Bindics Gábor civil aktivista pedig az őstermelői piacok létesítéséről beszél. Ebéd után kerül sor a Civil Díj átadására, melyet ebben az évben a vágsellyei alapiskola ügyében tanúsított példás kiállásért az intézmény vezetése és tanári kara, az iskolatanács, valamint a szülői szövetség kapnak, érdemeiket Száz Ildikó újságíró méltatja. Pék László, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke Oktatásügyi problémák és a kisiskolák nehézségei címmel a magyar oktatásügy aktuális helyzetéről és megoldandó kérdéseiről tart előadást Öllös László a Kerekasztal kisebbségi bizottságban való ténykedéséről beszél, míg Szekeres Klaudia (Jogsegélyszolgálat) a kisebbségi támogatások helyzetét és a támogatási rendszerben való változásokat elemzi. A konferencia a tervek szerint fél ötkor zárul. A rendezvényre a Kerekasztal weboldalán (http://www.kerekasztal.org/jelentkezesi-lap/) lehet jelentkezni, egyben a konferencián részt venni nem tudó, de a kerekasztalos tevékenységekben részt vállalni akaró civil szervezetek egy évre szóló jelentkezését is szeretettel várjuk. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?